14.04.2011. / 07:00

Autor: Nacional.hr

Afrodizijaci: U nedostatku ginsenga i šafrana posegnite za čokoladom i vinom

Istraživanje je otkrilo da su ginseng i šafran među najboljim afrodizijacima, a dobri su i čokolada i vino

IlustracijaIlustracijaNova studija je otkrila novi spektar afrodizijaka i iako su neki egzotični, među njima se nalaze i neke uobičajene namirnice, prenosi Time.

Novo istraživanje znanstvenika sa kanadskog Sveučilišta Guleph objavljeno u online izdanju časopisa Food Recearch International je otkrilo da su ginseng i šafran među najboljim afrodizijacima. Otkriveno je i da neke namirnice za koje se mislilo da su afrodizijaci, to zapravo i nisu, za španjolsku mušicu se nekada mislilo da kao afrodizijak čini čuda, no dokazano je suprotno. Znanstvenici radije preporučuju neke namirnice koje nemaju nuspojave i se mogu pronaći u najbližoj trgovini, a za libido čine čuda. To su naprimjer ginseng, šafran ili muškatni oraščić.

Afrodizijaci su popularni jer bude seksualnu želju bez nuspojava koje lijekovi poput Viagre uzrokuju, jer od njih nema glavobolja, bolova u mišićima ili zaručenog vida. Znanstvenici tvrde da su mnoge namirnice koje su ispitivali pokazale pozitivan utjecaj i na psihu i na tijelo čovjeka, no tvrde da ipak treba provesti dodatna istraživanja kako bi se otkrilo koje su doze dovoljne i dali ipak mogu u određenoj količini biti toksični.

U istraživanju su na ispitanike pozitivno djelovali proizvodi od afričkog drveta yohimbe, brazilske biljka muira puama, maca korijen, biljka gorušice s Anda, alkohol i čokolada. Za alkohol i čokoladu je dokazano da pobuđuju želju, no nije otkriveno zašto jer znanstvenici nisu mogli pronaći vezu između tih dviju namirnica i podizanja libida. Još nije otkriveno koja je doza potrebna da bi ove namirnice bile djelotvorne, no znanstvenici smatraju da ništa ne sugerira da količine ovih namirnica koliko ih se uobičajeno jede nisu djelotvorne.

Vezane vijesti

5 neobičnih afrodizijaka dostupnih svakome

5 neobičnih afrodizijaka dostupnih svakome

Depilacija bikini zone Ovo je većinom afrodizijak za žene, pritom se ne radi o samom činu depiliranja bikini zone nego osjećaju koji žene imaju… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 20.04.11. 21:57

Svakome je na njegov način teško na poslu. Svaki posao nosi svoje prednosti i mane. Braća Mast iz Brooklyna imaju tu nesreću da cijele dane rade u proizvodnom pogonu, od glave do pete uprljani - ČOKOLADOM!

http://www.gricni.com/cokoladni-radni-dan


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika