13.04.2011. / 17:52

Autor: Hina , Nacional.hr

Na slobodu pušteni osumnjičeni u aferi Daimler

Postupak i pravna bitka za dokazivanje njihove nevinosti idu dalje svojim tokom, ali će se naši branjenici braniti sa slobode, kazala je Hini odvjetnica Gašić.

Marko VukovićMarko VukovićTrojica osumnjičenika u aferi Daimler Marko Vuković, Ivan Žabčić i Tomica Godec pušteni su iz pritvora jer je istražni sudac saslušao svih osmero svjedoka, čime su prestali razlozi za pritvor, doznaje se od Vukovićeve braniteljice Snježane Gašić.

Trojica osumnjičenih prošlog su tjedna pritvoreni zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoka, no taj je razlog otpao nakon što je istražni sudac karlovačkog Županijskog suda Ivan Perković danas završio sa saslušanjem svjedoka.

Postupak i pravna bitka za dokazivanje njihove nevinosti idu dalje svojim tokom, ali će se naši branjenici braniti sa slobode, kazala je Hini odvjetnica Gašić.

Na sudu su danas ispitani Željko Pavlin, direktor HS produkta, tvrtke u vlasništvu Vukovića i Žabčića, te Krešimir Košec, direktor IM Metala, tvrtke koja je bila u njihovom vlasništvu u vrijeme nabavke vatrogasnih vozila kroz međunarodni konzorcij na čelu s Daimlerom. Saslušani su i Ladislav Medunić iz karlovačke kabelske televizije te predstavnici vatrogasnog saveza koji su 2003. odlučivali o najboljem ponuditelju u natječaju za nabavku vatrogasnih vozila.

U ime svih odvjetnika Gašić je kazala da je državno odvjetništvo predložio ispitivanje i nekoliko svjedoka u Njemačkoj koji će biti saslušani u Berlinu putem međunarodne pravne pomoći u Berlinu.

Budući da hrvatski odvjetnici ne mogu nazočiti saslušanju u stranoj zemlji bit će opunomoćeni njemački odvjetnici. "Oni će braniti naše stranke i pitati svjedoke isto što bi i mi pitali u interesu naših stranaka", kazala je Gašić.

Protiv trojice osumnjičenih u aferi Daimler pokrenuta je istraga zbog zloporabe ovlasti i pranja novca pri nabavi 210 vatrogasnih vozila za državno vatrogastvo. Sumnja se da su Žabčić i Vuković nezakonito stekli 250.000 eura, a svu trojicu se tereti za protupravno stjecanje još 1,6 milijuna eura.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika