14.04.2011. / 13:09

Autor: Hina , Nacional.hr

'Večernjakovci' dijelili letke članovima vlade: 'Želimo skroman, ali kvalitetan ugovor'

"Danas ćemo članove hrvatske vlade obavijestiti da pravna država u Hrvatskoj ne funkcionira. Očito je na djelu 'deal' medijskih tajkuna i dijela vlasti na štetu novinara i medijskih sloboda u Hrvatskoj, a to je velika opasnost"

Novinari Večernjeg lista koji štrajkaju dijelili su danas saborskim zastupnicima letke i prosvjedna pisma Photo: Patrik Maček/PIXSELLNovinari Večernjeg lista koji štrajkaju dijelili su danas saborskim zastupnicima letke i prosvjedna pisma Photo: Patrik Maček/PIXSELLPredsjednik Sindikata novinara Večernjeg lista Antun Filić, koji je zajedno s kolegama u štrajku dijelio letke ministrima pred Banskim dvorima uoči današnje sjednice vlade upozoravajući na stanje u tom dnevnom listu, izjavio je da zahtijevaju priznanje stečenih prava u opsegu koji dopuštaju kriza u medijima i Hrvatskoj.

"Ne želimo kruha preko pogače. Želimo skroman, ali kvalitetan kolektivni ugovor, no ne nailazimo na pozitivan odgovor druge strane. Praktički nam je postavljen ultimatum da moramo najprije prekinuti štrajk pa će onda (uprava) pregovarati s nama. Mi to ne možemo prihvatiti", rekao je Filić.

Kazao je kako su ponudili upravi produljenu primjenu samo nekih prava iz kolektivnog ugovora, međutim, ni to nije prihvaćeno. "Danas ćemo članove hrvatske vlade obavijestiti da pravna država u Hrvatskoj ne funkcionira. Očito je na djelu 'deal' medijskih tajkuna i dijela vlasti na štetu novinara i medijskih sloboda u Hrvatskoj, a to je velika opasnost", ocijenio je Filić.

U letku, među ostalim, večernjakovci u štrajku upozoravaju na kršenje zakona o radu, izvlačenje novca iz tvrtke, dislokaciju poslovnog prostora, pad naklade i broja zaposlenih, preoblikovanje iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću i drugo.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika