15.04.2011. / 15:03

Autor: Hina

Dečak: Presuda je opravdanje za nesposobnost Europe

Predsjednik udruge hrvatskih veterana dragovoljaca Domovinskog rata (UHVDDR) Đuro Dečak ocijenio je danas da se osuđujućom presudom protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača izjednačava agresora i žrtvu kako bi se opravdala nesposobnost Europe koja je trebala zaustaviti agresiju na Hrvatsku.

Đuro Dečak i Jadranka KosorĐuro Dečak i Jadranka KosorPredsjednik udruge hrvatskih veterana dragovoljaca Domovinskog rata (UHVDDR) Đuro Dečak ocijenio je danas da se osuđujućom presudom protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača izjednačava agresora i žrtvu kako bi se opravdala nesposobnost Europe koja je trebala zaustaviti agresiju na Hrvatsku.

"Mislim da se presudama protiv njih pokušava opravdati nesposobnost i inertnost Europe i međunarodne zajednice koja je trebala zaustaviti velikosrpsku agresiju na Hrvatsku. Budući da to nisu učinili, danas pokušavaju naći opravdanje za svoje nepostupanje na način da izjednače agresora i žrtvu", rekao je Hini umirovljeni general Đuro Dečak koji je za vrijeme Oluje bio zapovjednik zbornog područja Osijek.

Dečak je uvjeren da su žrtvovani ljudi i zapovjednici koji sa zločinima nemaju nikakve veze.

"Duboko sam razočaran i povrijeđen kao Hrvat i branitelj. Bio sam prije 1991. u zatvoru kao politički zatvorenik i znam što je to biti u zatvoru kada nisi kriv. Ni Mladen ni Ante nemaju zašto odgovarati i time je moje razočaranje još veće", kazao je Dečak.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika