15.04.2011. / 19:30

Autor: Hina

Na skupu o Draži Mihajloviću zadovoljstvo presudom: Dokazano je etničko čišćenje

Državni tajnik u srbijanskom Ministarstvu pravosuđa Slobodan Homen i predsjednik Srpskog poketa obnove (SPO) Vuk Drašković u petak su, sudjelujući na skupu u čast četničkome vođi iz Drugog svjetskog rata Draži Mihajloviću, izrazili zadovoljstvo presudom hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Den Haagu.

Vuk DraškovićVuk DraškovićDržavni tajnik u srbijanskom Ministarstvu pravosuđa Slobodan Homen i predsjednik Srpskog poketa obnove (SPO) Vuk Drašković u petak su, sudjelujući na skupu u čast četničkome vođi iz Drugog svjetskog rata Draži Mihajloviću, izrazili zadovoljstvo presudom hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Den Haagu.

Homen, koji je i koordinator srbijanske vlade za odnose s javnošću, na skupu u Beogradu izjavio je kako Srbija može biti zadovoljna presudom Haaškog suda od 24 godine zatvora za hrvatskog generala Antu Gotovinu.

Ocijenio je kako će presuda navesti na drugačiju sliku o događajima iz devedesetih godina i ulozi srpskog naroda u tim događajima, kao i da je od kazne važniji zaključak da su generali krivi za, kako je rekao, "onaj zločin za koji smo svi znali, a to je etničko čišćenje i protjerivanje srpskog naroda".

Od same visine kazne, kako je istaknuo, važnija je poruka i zaključak suda da se zaista dogodilo etničko čišćenje, da su Srbi protjerani svjesno te da je to bio dobro organizirani plan.

Izjavu novinarima Homen je dao tijekom boravka na komemorativnom skupu posvećenom četničkom vođi iz Drugog svjetskog rata Draži Mihajloviću, gdje je boravio i predsjednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković koji je ustvrdio kako presuda Gotovini izražava ono što se zbilo u "krajini", a to je prema njegovim riječima "etničko čišćenje srpskog naroda u operaciji 'Oluji'".

Drašković je također ocijenio kako će, s druge strane, mnogi u Srbiji sada opreznije govoriti da je haaški sud antisrpski.

Voditelj dokumetacijsko–informacijskog centra "Veritas" Savo Štrbac, na srbijanskoj televiziji B92, ocijenio je kako presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču predstavljaju "pljusku hrvatskoj politici".

Presuda će, smatra Štrbac, navesti Eurospku uniju na preispitivanje toga je li Hrvatska "s ovako teškim teretom" spremna ući u zajednicu demokratskih država.

Također će, kako je istaknuo, presuda biti "jak vetar u leđa" protutužbi Srbije protiv Hrvatske za genocid.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 15.04.11. 20:36

Imaju kanibali i te kako razloga za radost
Nasha
NAIVNOST
LIJENOST
SEBICHNOST
POHLEPA
ZAVIST
PODLOST
KRATKOVIDNOST
I da ne nabrajam dalje
SAMI SMO SI KRIVI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nemaju samo Zagorci chavel v glavi !


registracija
15/4/11

Dervis, 15.04.11. 22:06

Haski sud je ponovio sliku svoga lica, zrtve nemaju pravo da se brane! Morali su Hrvati prvo biti poubijani od cetnicke kame, da bi se neko u njihovo ime mogao zaliti tamo nekom sudu ili ko zna kome.A zaboravilo se da su bas ti isti cedonje popalili vise od 30% hrvatske imovine i protjerali svo hrvatsko gradjanstvo u tudji svijet, bez igdje icega i sa polomljenim dusama. Ali ima Boga, i ja vjerujem da ce se Anto Gotovina uskoro nasmijesiti slobodi, jer ce Haski sud uvidjeti gdje su greske.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika