18.04.2011. / 12:39

Autor: Nacional.hr

Pokušaj ubojstva afganistanskog ministra obrane u centru Kabula

Viši afganistanski, sigurnosni dužnosnik izjavio je kako je napadač na sebi imao uniformu i propusnicu pukovnika Afganistanske nacionalne vojske

Pojačana je sigurnost pred vratima ministarstva u Kabulu (Reuters)Pojačana je sigurnost pred vratima ministarstva u Kabulu (Reuters)Dva vojnika su ubijena, a sedam je osoba ranjeno nakon što je napadač u vojnoj uniformi pucao unutar zgrade ministarstva obrane u afganistanskom glavnom gradu Kabulu, izvještava BBC.

Viši afganistanski sigurnosni dužnosnik izjavio je kako je napadač na sebi imao uniformu i propusnicu pukovnika Afganistanske nacionalne vojske. Na taj način uspio je proći kontrolne točke izvan i unutar zgrade ministarstva noseći oružje i prsluk s eksplozivom. Uspio se popeti na drugi kat gdje ministar i zapovjednik združenog zbora imaju urede, no tamo su ga otkrili tjelohranitelji. Prije nego je ubijen, terorist je uspio ubiti dva vojnika i raniti pomoćnike ministra i zapovjednika zbora. Afganistanski dužnosnik je istaknuo kako napadač nije uspio aktivirati eksploziv, dok lokalni mediji javljaju kako je bilo eksplozije.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad rekavši kako je meta napada bio ministar obrane Abdul Rahim Vardak, koji tada na sreću nije bio u zgradi. Za novinsku agenciju Associated Press talibani su izjavili kako su napad planirali i tempirali prema posjetu francuskog ministra obrane Gerard Longueta te su mislili kako je on na sastanku s svojim afganistanskim kolegom unutar zgrade.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika