21.04.2011. / 14:40

Autor: Nacional.hr

Za "prave vampire" - parfem inspiriran ljudskom krvlju

Prošli tjedan su dvojica talijanskih poduzetnika, Antonio Zuddas i Giovanni Castelli predstavili svoju liniju parfema pod imenom Blood Concept koji su inspirirani krvnim grupama A, B, AB, i 0

IlustracijaIlustracijaAko ste dio vampirske histerije koja je buknula nakon trilogije Sumrak, možda će vas zanimati novi parfem inspiriran ljudskom krvlju, prenosi Aol News.

Prošli tjedan su dvojica talijanskih poduzetnika, Antonio Zuddas i Giovanni Castelli predstavili svoju liniju parfema pod imenom Blood Concept koji su inspirirani krvnim grupama A, B, AB, i 0. Iako parfemi ne sadrže pravu krv, talijanski duo tvrdi da svaki miris podsjeća na jednu krvnu grupu. Dizajneri parfema tvrde da parfem predstavlja ljudski evolucijski proces, tj. evoluciju jednog od najvažnijih ljudskih elemenata, ljudske krvi. Parfemi se nalaze u zanimljivim bočicama čiji čep sadrži crvenu kapaljku koja podsjeća na krv.

Iako je inspiracija za ove parfeme ljudska krv, dvojica dizajnera tvrde da parfemi nemaju nikakve veze sa vampirima niti sličnim krovožednim bićima. Miris 0 inspiriran je postanku ljudske vrste kad su naši pretci bili usamljeni lovci i najrasprostranjenija krvna grupa bila je 0, dok je miris AB inspiriran novijim krvnim grupama koje su kasnije nastale.

Vezane vijesti

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura probodena željeznim kolcem čime se, prema drevnom vjerovanju, sprječavalo mrtve da se preobraze u vampire, pronađena su u bugarskome… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika