21.04.2011. / 16:01

Autor: Daria Grudić

Revoltirani studenti pod Jelačićev kip stavili natpis 'Zabranjeno plakatiranje'

"Sramota je da se na glavnom trgu jedne metropole lijepe plakati i natpisi bilo kakve vrste i svrhe i to na samom spomeniku! To je zaštićena kulturna baština", poručila je studentica Naila

'Zabranjeno plakatiranje!' natpis je koji je skupina studenata danas stavila na postolje kipa bana Jelačića, iskazujuću na taj način protest zbog činjenice da je zadnjih nekoliko dana ovaj zaštićeni spomenik kulture oblijepljen desecima natpisa u znak podrške osuđenim hrvatskim generalima. Studenti su, naime, skinuli neke od plakata i od njih napravili upozorenje o zabrani plakatiranja. ''Sramota je da se na glavnom trgu jedne metropole lijepe plakati i natpisi bilo kakve vrste i svrhe i to na samom spomeniku! To je zaštićena kulturna baština'', poručila je studentica Naila.

''Evo, pogledajte, tu možete vidjeti i naljepnicu na kojoj piše 'Mamiću odlazi zauvijek'. Sve je to OK, ali zašto to mora biti na glavnom zagrebačkom spomeniku? Plakati se ne smiju lijepiti ni po tramvajskim stanicama, da li je potrebno i na kipove postavljati natpise o zabrani plakatiranja?'', pita se njezin kolega Tomi, dok je studentica Ana-Marija, komentirajući natpis 'Presudu osuđujemo, nadu imamo, Bogu se molimo, svijeće palimo', poručila 'neka se mole negdje drugdje i lijepe plakate'.

Dok su studenti stavljali ovaj natpis upozorenja, posjetili su ih policajci, pripadnici specijalne postrojbe, koji zbog prosvjeda dežuraju u zagrebačkom središtu. ''Kada su vidjeli o čemu se radi, samo su se nasmijali i otišli'', prepričava studentica Jelena.

Vezane vijesti

'Pozdravite Bandića, čovjeka sa 200 prijava'

'Pozdravite Bandića, čovjeka sa 200 prijava'

Aktivist Građanske akcije omeo je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i nije mu dozvolio ni da započne pozdravni govor na otvorenju modnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika