22.04.2011. / 09:13

Autor: Hina

Cammeo na ulicama: Zagrebački taksisti konačno dobili konkurenciju

U Zagrebu su jutros po znatno nižim cijenama počeli voziti taksisti riječke tvrtke Taxi Cammeo, dugo najavljivana konkurencija zagrebačkim taksistima udruženima u Radio taksi Zagreb koji je do sada imao monopol na tu uslugu.

Taxi Cammeo od danas vozi i u ZagrebuTaxi Cammeo od danas vozi i u ZagrebuU Zagrebu su jutros po znatno nižim cijenama počeli voziti taksisti riječke tvrtke Taxi Cammeo, dugo najavljivana konkurencija zagrebačkim taksistima udruženima u Radio taksi Zagreb koji je do sada imao monopol na tu uslugu.

Taxi Cammeo moći će se pozvati na besplatni broj 1212, a građanima će u 76 vozila ponuditi drugačiju vrstu usluge i znatno niže cijene. Početna vožnja stajat će 15 kuna, prva dva kilometra neće se naplaćivati, a svaki sljedeći stajat će pet kuna. Tarifa će vrijediti 24 sata. Vožnja taksijem moći će se plaćati i karticama. Sva su vozila škode octavije opremljene besplatnim bežičnim internetom i dječjim sjedalicama, a svaki će putnik moći dati primjedbu, prijedlog ili pohvalu. Ako nije zadovoljan vožnjom ili vozačem, moći će uslugu reklamirati tijekom vožnje i ne platiti je, izjavio je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mijo Bezer.

Podsjetio je da u Zagrebu taksi uslugu obavljo i 1036 vozila udruge Radio taksi Zagreba, koji početnu vožnju naplaćuju 20 kuna, svaki kilometar šest kuna, prtljagu dvije kune, a rad noću 20 posto više.

"Prvi je to put da se u Zagrebu pojavljuje konkurencija Radio taksi Zagrebu s uslugom autotaksiranja sa znatno nižom cijenom i dodatnim kvalitetama u opremljenosti vozila i usluzi građanima", rekao je Bezer. Dolazak konkurencije ocijenio je velikim napretkom za Zagreb, za Zagrepčane, ali i turiste i poslovne ljude koji dolaze u glavni grad.

Bezer je pozvao taksiste da prihvate nove kolege i da se tržišno natječu u interesu građana.

Vlasnik Taxi Cammea Kosta Minovski izjavio je kako su sigurni da će u Zagrebu "stvoriti taksi kulturu i naviku vožnje taksijem". Dodao je da je njihov slogan "brzo, sigurno i jeftino".

Taxi Cammeo već obavlja uslugu taksi prijevoza u Rijeci i Osijeku.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika