22.04.2011. / 18:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Odmetnici iz IRA-e odgovorni za ubojstvo policajca

Narednik Ronan Kerr (25) poginuo je u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil, što je prvo ubojstvo policajca u toj pokrajini pod britanskom kontrolom u posljednje dvije godine i najnoviji u nizu napada odmetnika iz IRA-e na snage sigurnosti

Foto: ReutersFoto: ReutersSkupina odmetnika iz IRA-e preuzela je u petak odgovornost za ubojstvo policajca u Sjevernoj Irskoj ranije ovoga mjeseca, objavili su članovi skupine.

Narednik Ronan Kerr (25) poginuo je u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil, što je prvo ubojstvo policajca u toj pokrajini pod britanskom kontrolom u posljednje dvije godine i najnoviji u nizu napada odmetnika iz IRA-e na snage sigurnosti.

IRA se odrekla oružane borbe za ujedinjenje Sjeverne Irske s Republikom Irskom nakon što je mirovnim sporazumom iz 1998. prekinut gotovo tridesetogodišnji sukob s protestantskim unionistima koji žele da Sjeverna Irska ostane dijelom Velike Britanije.

The Belfast Telegraph, najprodavaniji regionalni list, objavio je da vidio izjavu u kojoj odgovornost za ubojstvo preuzima nova skupina koja ističe "mi smo IRA".

U izjavi stoji da će izvoditi napade sve dok se ne okonča "britanska okupacija", a Irska ponovno ujedini.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika