23.04.2011. / 10:09

Autor: Hina

Nevjerojatno: Slovenske ratne zrakoplove prizemljili - miševi

Na tri od 12 zrakoplova tipa "Pilatus" kojima raspolaže slovensko ratno zrakoplovstvo utvrđen je kvar na elektroinstalacijama zbog kojih nisu mogli letjeti, a sumnja se da su ga izazvali poljski miševi, objavila je u petak komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Zrakoplovi tipa Pilatus (Foto: Slovenska vojska)Zrakoplovi tipa Pilatus (Foto: Slovenska vojska)Na tri od 12 zrakoplova tipa "Pilatus" kojima raspolaže slovensko ratno zrakoplovstvo utvrđen je kvar na elektroinstalacijama zbog kojih nisu mogli letjeti, a sumnja se da su ga izazvali poljski miševi, objavila je u petak komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Predstavnik slovenske vojske izjavio je za tu tv postaju da je otklanjanje kvara stajalo oko 5.000 eura.

Sumnja se da su kvar, pregrizavši neke kabele, izazvali obični poljski miševi čiji je izmet otkriven u kabinama letjelica.

Navodno se to dogodilo jer je nekoliko "Pilatusa" iz hangara bilo premješteno na otvoren prostor u vojnom dijelu ljubljanskog aerodroma Brnik. Premještaj se dogodio lani kako bi se u hangar smjestio luksuzni vladin zrakoplov "Falcon". Taj zrakoplov, kupljen prije deset godina, vraćen je iz SAD-a gdje je godinama bio iznajmljen zbog kritika domaće javnosti da je njegova kupnja bila nepotrebna i skupa.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 23.04.11. 11:05

Jeba te, zamisli susret jednog bezveznog Eurofighter-a i tog super Pilatusa! Eurofighter nema nikakve šanse!


registracija
3/12/10

Yoda, 23.04.11. 20:30

Ha, ha, ha.....


registracija
8/7/09

bankar, 24.04.11. 01:04

hrabre slovence bi i miševi prizemljili


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika