23.04.2011. / 12:23

Autor: Totalsport

NBA doigravanje: Boston slavio u New Yorku, Lakersi u New Orleansu

Boston sada vodi s 3-0 u seriji i samo ga još jedna pobjeda dijeli do polufinala Istočne konferencije. Sljedeća se utakmica igra u nedjelju, ponovno u New Yorku

Rajon RondoRajon RondoNakon dvije pobjede u neizvjesnim utakmicama u Bostonu, Celticsi su u prvom dvoboju NBA doigravanja u Madison Square Gardenu u posljednjih sedam godina pomeli New York sa 113-96.

Od samog je početka Boston držao utakmicu pod kontrolom, što i nije bilo teško uz iznimno raspoloženi trojac. Rajon Rondo je završio ogled s triple-double učinkom od 15 poena, 11 skokova i čak 20 asistencija što je rekord Celticsa u utakmicama doigravanja. Rondu je to ujedno šest triple-double karijere u play-offu i još mu samo četiri nedostaju da se izjednači s legendarnim Larryjem Birdom.

Rondo je svojim asistencijama stalno otvarao vanjske šutove Paulu Pierceu i Rayu Allenu koji su to obilato koristili. Pierce je tako dvoboj završio s 38 poena i uz šut za tricu 6-8, dok je Allen upisao 32 koša i šut 8-11 iza linije za tri poena.

Shawne Williams je sa 17 koševa bio najefikasniji kod Knicksa, Carmelo Anthony je dodao 15, ali uz slab šut 4-16 iz igre. Chauncey Billups je i dalje izvan pogona zbog ozljede koljena dok je Amare Stoudemire stisnuo zube, ali u 33 minute je ubilježio tek sedam poena i tri skoka.

Boston sada vodi s 3-0 u seriji i samo ga još jedna pobjeda dijeli do polufinala Istočne konferencije. Sljedeća se utakmica igra u nedjelju, ponovno u New Yorku.

Aktualni prvaci LA Lakersi vratili su "break" koji je New Orleans napravio u prvoj utakmici u Kaliforniji. Lakersi su slavili sa 100-86 i poveli s 2-1, vrativši kontrolu serije u svoje ruke. Uz 30 koševa Kobea Bryanta, te 17 poena i deset skokova Paua Gasola prvaci su tijekom cijele utakmice održavali Hornetse na pristojnoj udaljenosti, ne dopustivši im da se ozbiljnije približe ni u jednom trenutku. Domaće je, već uobičajeno, s 22 koša i osam asistencija predvodio Chris Paul.

Do vodstva 2-1 u seriji u petak je stigla i Atlanta koja je u svojoj Philips Areni nadigrala Orlando s 88-84. Zaza Pachulia (Atlanta) i Jason Richardson (Orlando) isključeni su dvije i pol minute prije kraja zbog naguravanja pod košem nakon čega su se momčadi četiri puta izmjenjivale u vodstvu da bi Al Horford 46 sekundi prije kraja doveo Hawkse u vodstvo koje više nisu ispuštali. Pobjedu je domaćim košarkašima definitivno osigurao Jamal Crawford tricom 5.7 sekundi prije posljednje sirene. Crawford je završio dvoboj s 23 poena, od čega 18 u drugom poluvremenu. Dwight Howard je s 21 košem i 15 uhvaćenih lopti ponovno bio prvo ime Magica.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika