23.04.2011. / 21:02

Autor: Hina , Nacional.hr

Amonijak istjecao iz postrojenja Kraša, nije bilo opasnosti

Zbog prijave građana da se iz tvornice Kraš širi neugodan miris, Centar 112 kontaktirao je u 14,30 sati Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Na teren su izašli djelatnici Ureda, a pozvana je i dežurna inspektorica zaštite okoliša

IlustracijaIlustracijaPrilikom redovnih poslova održavanja centralne rashladne stanice u Krašu došlo do istjecanja manje količine amonijaka iz rashladnog sustava, no opasnosti za ljude nije bilo, priopćio je Ured grada Zagreba za upravljanje u hitnim situacijama.

Zbog prijave građana da se iz tvornice Kraš širi neugodan miris, Centar 112 kontaktirao je u 14,30 sati Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Na teren su izašli djelatnici Ureda, a pozvana je i dežurna inspektorica zaštite okoliša.

U Krašu je utvrđeno da je prilikom redovnih poslova održavanja (remonta) centralne rashladne stanice došlo do istjecanja manje količine amonijaka iz rashladnog sustava - između 10 i 20 kilograma. Amonijak je zaostao u sustavu nakon što je jučer izvučeno 4500 kilograma amonijaka vakuumskim pumpama. Postupak remonta se radi zbog izmjene i dodavanja ulja u rashladnom sustavu.

Opasnosti za ljude nije bilo, a situacija je u potpunosti sanirana.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika