25.04.2011. / 09:42

Autor: Hina

Sin predsjednika informatičke tvrtke Kaspersky oslobođen

Ruska policija u nedjelju je izvijestila da je oslobođen stariji sin predsjednika uprave ruske informatičke tvrtke za izradu antivirusnih programa Kaspersky lab, Ivan Kasperski, otet prije pet dana, a osobe osumnjičene za njegovu otmicu privedene su.

Evgenij Kasperski i Dmitrij MedvedevEvgenij Kasperski i Dmitrij MedvedevRuska policija u nedjelju je izvijestila da je oslobođen stariji sin predsjednika uprave ruske informatičke tvrtke za izradu antivirusnih programa Kaspersky lab, Ivan Kasperski, otet prije pet dana, a osobe osumnjičene za njegovu otmicu privedene su.

"Moskovska policija je uz pomoć agenata Savezne sigurnosne službe (FSB) i elitnih policijskih snaga OMON oslobodila 20-godišnjeg Ivana Kasperskog", rekao je za Interfax glasnogovornik moskovske policije Viktor Birjukov.

"Operacija je završena u roku od 24 sata i nikakva otkupnina nije plaćena, a otmičari su uhićeni", prenosi Ria Novosti. Pet osumnjičenih koji su organizirali otmicu privedeno je, a zdravstveno stanje Ivana Kasperskog je, kako je kazao Birjukov, "zadovoljavajuće". Riječ je o prvim službenim informacijama o otmici sina ruskog bogataša. Sve su informacije dosad skrivane od novinara zbog mladićeve sigurnosti.

U petak je internetska stranica LifeNews.ru, pozivajući se na policijske izvora, izvijestila kako su otmičari, pošto su dobili traženu otkupninu, još u četvrtak oslobodili Ivana Kasperskog. Ista web-stranica objavila je i kako se ne zna o kolikoj je svoti novaca riječ, da je otkupnina plaćena u četvrtak te da je mladić na sigurnom. No policija je u nedjelju za Interfax kazala kako otmičarima nije isplaćena nikakva otkupnina.

"Otmičari su počinili grešku. Novac im je obećan, no u trenutku kada im je trebao biti isporučen, posrednik je uhićen, a ostali otmičari privedeni su odmah nakon njega", rekao je Birjukov. Ivan Kasperski (20) otet je u utorak dok je išao na posao. Njegovi otmičari tražili su otkupninu u iznosu od tri milijuna dolara.

Vezane vijesti

Kaspersky Lab otvorio ured za Jugoistočnu Europu sa sjedištem u Ljubljani

Kaspersky Lab otvorio ured za Jugoistočnu Europu sa sjedištem u Ljubljani

Kaspersky Lab je danas u Zagrebu najavio službeno otvaranje regionalnog predstavništva za jugoistočnu Europu. Ured će biti smješten u Ljubljani i bit… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika