Objavljeno u Nacionalu br. 806, 2011-04-26

Autor: Berislav Jelinić

Pod sumnjom za ratne zločine u Sisku obavještajci, djelatnici MUP-a i Ministarstva obrane

Na meti državnog odvjetništva desetak je osoba koje su imale vojne i civilne zapovjedne ovlasti na sisačkom području, gdje je, prema nekim procjenama, u ratnim zbivanjima ubijeno oko 600 civila srpske nacionalnosti

Državno odvjetništvo u Osijeku intenzivno radi na rasvjetljavanju ratnih zločina u Sisku, doznao je Nacional od upućenih vojnih izvora. Rad na tom predmetu prebačen je u nadležnost osječkog državnog odvjetništva zato što lokalno državno odvjetništvo sa sisačkog područja u radu na tom predmetu nije imalo nikakvog uspjeha punih 20 godina.

Na meti državnog odvjetništva desetak je osoba koje su imale vojne i civilne zapovjedne ovlasti na sisačkom području, gdje je, prema nekim procjenama, u ratnim zbivanjima ubijeno oko 600 civila srpske nacionalnosti.

Upućeni pravosudni izvori ispričali su Nacionalu da se među osobama koje se sumnjiče za te zločine nalaze neki umirovljeni pripadnici MUP-a, SZUP-a i Ministarstva obrane, ali i osobe koje su još uvijek angažirane kao aktivni pripadnici Ministarstva obrane, MUP-a i Vojne sigurnosno obavještajne agencije.

Vezane vijesti

'Dan bijelih traka'

'Dan bijelih traka'

Naredbu o obilježavanju svih nesrba i njihove imovine u Prijedoru izdao je Krizni štab općine Prijedor. Predsjednik štaba Milomir Stakić osuđen je u… Više

Komentari

registracija
20/3/11

toyota, 26.04.11. 00:30

jebote vi ste i cetnike zajebali,strava


registracija
7/1/11

djani, 26.04.11. 08:10

A sad lole i bekrije u tajnim službama ili su u mup dijele kazne ma zamislite ,gdje su još se poskrivali ,a sve da ne budu kažnjeni,samo da Gotovinu kazne,najebali su kad Ante iziđe,bit će trke oko Krke tj sisačke rijeke


registracija
30/3/11

das, 26.04.11. 08:28

..mi imamo 16.000 mrtvih i ne smijemo procesuirati ubojice jer nam odmah na nos nabiju da to radimo da se srbi ne bi vraćali..a ostatak je pod abolicijom..ovom metodom svaki naš vojnik će završiti na sudu i odgovarati za nešto..nema se šta drugo zaključiti osim da im naši političari zdušno pomažu..sa naše strane sve je zločin a sa srpske....eeeee kako kažu francuzi i englezi..


registracija
2/1/11

prohujalo, 26.04.11. 10:22

U svakom pogledu su nas Srbi z.......
isto kao i JNA, kad su im Ameri dali zeleno svjetlo jos 90-e da udare oni su se volili poigrati
A sad ponovo mi ostajemo po strani
U karadordevu sastanak Turske, Srbije i Bosne
Nitko da spomene Hrvate....


registracija
2/1/11

prohujalo, 26.04.11. 10:22

U svakom pogledu su nas Srbi z.......
isto kao i JNA, kad su im Ameri dali zeleno svjetlo jos 90-e da udare oni su se volili poigrati
A sad ponovo mi ostajemo po strani
U karadordevu sastanak Turske, Srbije i Bosne
Nitko da spomene Hrvate....


registracija
16/6/10

nosonja, 26.04.11. 15:14

Jebi ga ,koji ste sada vi,das,prohujalo.itd.itd........kad će vam u tu ludaru već jednom ući...........da,Srbi se izvlače,ali ,da li je vama svejedno da među nama slobodno šetaju ubojice koji su ubijali nevine ljude....danas ,sutra,možda i vi budete na redu???Koji vam je kurac........ja mislim da ste vi ,koji to odobravate, jedni od njih.............Glede summita u Karađorđevu,meni uopće nije žao što se mi ne nalazimo u tom društvu.


registracija
14/11/07

laufer, 26.04.11. 18:15

haha, istragu iz Siska prebacili u Osijek.
Sada će sigurno sve biti istraženo i riješeno.


registracija
20/4/11

BivsiYU, 27.04.11. 08:08

Bilo tko na ovom svijetu, Hrvat, Srbin, Musliman mora da odgovara za zločin koji je napravio. Ameri su izuzeti jer oni sude drugima. Amerima se ne sudi za Vijetnam, Panamu, Irak, Japan-Hirošima i tako dalje, njihov bojnik ne podliježe Sudu. Kakva nepravda !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika