26.04.2011. / 16:20

Autor: Nacional.hr

U Meksiku oslobođena 51 oteta osoba

Grad Rejnosa je jedna od glavnih mjesta na granici gdje migranati prelaze u SAD

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMeksička policija oslobodila je 51 otetu osobu u gradu Rejnosi na sjeveru zemlje, izvještava BBC.

U raciji je iz kuće spašeno 27 Meksikanaca, 18 osoba iz centralne Amerike i šest Kineskih radnika. Operacija je nastavak akcije u tom gradu, gdje je prošli tjedan oslobođeno 68 osoba. Prema izvješću Meksičke nacionalne komisije za ljudska prava u šestomjesečnom razdoblju prošle godine oteto je više od 11 000 migranata. U većini slučajeva otmičari su oružane bande, koje nakon toga izvlače novac od njihovih obitelji ili su oteti primorani raditi za narko-kartele.

Grad Rejnosa je jedna od glavnih mjesta na granici gdje migranati prelaze u SAD. Oko 35 000 ljudi poginulo je u nasilju povezanim s drogom odkad je meksički predsjednik Felipe Calderon ,nakon svog dolaska na vlast 2006. godine, najavio rat narko-kartelima.

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika