26.04.2011. / 16:58

Autor: Hina , Nacional.hr

Suđenje u slučaju "Offside" počinje 19. svibnja

Iako su priznali da su sudjelovali u lancu namještanja nogometnih utakmica i klađenju na dogovorene rezultate sedmorica optuženika nisu pristali na kazne od godinu i pol dana zatvora koliko je u nagodbi nudio USKOK

Na zagrebačkom Županijskom sudu 19. svibnja počet će suđenje u slučaju "Offside" u kojemu je 15 igrača i športskih djelatnika iz nogometnih klubova Croatia Sesvete, Varteks i Međimurje optuženo za namještanje utakmica i primanje mita.

Suđenje će početi iznošenjem obrana sedmorice optuženih koji su priznali nedjelo, ali se s USKOK-om nisu nagodili oko visine kazne, odlučila je nakon današnjeg pripremnog ročišta sutkinja Gordana Mihela Grahovac koja će voditi i glavnu raspravu.

Iako su priznali da su sudjelovali u lancu namještanja nogometnih utakmica i klađenju na dogovorene rezultate sedmorica optuženika nisu pristali na kazne od godinu i pol dana zatvora koliko je u nagodbi nudio USKOK.

ArhivaArhivaNjihovi odvjetnici ističu da nisu mogli pristati na kazne veće od onih na koje su se nagodila šestorica okrivljenika koji su prvi priznali nedjelo, a među kojima su bila i trojica organizatora namještanja utakmica.

Uz godinu dana zatvora organizatori su u nagodbi pristali državi vratiti oko milijun eura koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice.

Za ostalih 15 koji će se ipak naći na optuženičkoj klupi, USKOK traži oduzimanje oko 200.000 eura, koliko su navodno dobili za namještanje utakmica.

Višemjesečna akcija USKOK-a i policije nazvana "Offside" počela je krajem 2009. pošto su od njemačke policije dobivene prve informacije o namještanju rezultata i lancu klađenja na sporne utakmice. Početkom lipnja 2010. hrvatska policija je uhitila 22 osumnjičene osobe.

Optužnicom je obuhvaćeno 12 prvoligaških utakmica od kojih je osam namješteno, a u četiri slučaja sve je ostalo na pokušaju.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika