28.04.2011. / 12:34

Autor: Hina

Samo u Izraelu: Telekomunikacijski operater ponudio "košer" mobilni telefon

Taj mobitel nema funkciju SMS-a, pristup internetu, Facebooku niti e-mailu, a nema ni kameru. Usto, ako zovete nekoga na šabat, platit ćete astronomskih 10 šekela (dva eura) po minuti razgovora

Mobitel je namijenjen "najzahtjevnijim klijentima"Mobitel je namijenjen "najzahtjevnijim klijentima"Izraelska tvrtka za mobilnu telefoniju ponudit će svojim ultraortodoksnim židovskim klijentima košer mobilni telefon, prvi takav u svijetu.

"Taj mobitel nema funkciju SMS-a, pristup internetu, Facebooku niti e-mailu, a nema ni kameru. Usto, ako zovete nekoga na šabat, platit ćete astronomskih 10 šekela (dva eura) po minuti razgovora", prenosi list Yediot Aharonot.

Izbornik je na jidišu, tradicionalnom jeziku njemačke židovske zajednice, koji koriste ultraortodoksni židovi, a u Izraelu ih je između 350.000 i 400.000. Da bi dobila odobrenje rabina za distribuciju i za korištenje ove vrste mobitela, tvrtka Accel Telecom morat će dokazati i to da korisnici ne mogu 'zaobići' upozorenja i na taj način počiniti grijeh.

Vezane vijesti

Huawei predstavio svoje uređaje na sajmu Mobile Asia Expo 2012

Huawei predstavio svoje uređaje na sajmu Mobile Asia Expo 2012

Huawei je predstavio verzije mobitela Ascend P1 TD-SCDMA i 2600 mAh XL na sajmu GSMA Mobile Asia Expo 2012 u Šangaju. Ascend P1 TD-SCDMA bit će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika