28.04.2011. / 14:35

Autor: Hina , Nacional.hr

Odbačena Medikina prijava protiv Rađenovića: 'On je najzaslužniji za transparentnost'

Suprotno tvrdnjama iz Medikine prijave kriminalističko istraživanje je pokazalo da je upravo Rađenović u postupak odabira dobavljača uveo transparentno postupanje te da je cijeli postupak odabira proveden u skladu s aktima Gradskih ljekarni Zagreb

Igor Rađenović: Photo: Goran Stanzl/PIXSELLIgor Rađenović: Photo: Goran Stanzl/PIXSELLŽupanijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu protiv Igora Rađenovića (40) kojega je tvrtka Medika optužila da je kao predsjednik upravnog vijeća Gradskih ljekarni Zagreb zlouporabio položaj i ovlasti kako bi ugovorio posao s navodno najnepovoljnijim ponuđačem, konkurentskom veledrogerijom Oktal pharmom.

Suprotno tvrdnjama iz Medikine prijave kriminalističko istraživanje je pokazalo da je upravo Rađenović u postupak odabira dobavljača uveo transparentno postupanje te da je cijeli postupak odabira proveden u skladu s aktima Gradskih ljekarni Zagreb, bez ikakva formalna ili neformalna pritiska i utjecaja Igora Rađenovića.

Županijsko državno odvjetništvo na svojim je internetskim stranicama danas objavilo da nisu potvrđeni navodi prijave da je Rađenović, zajedno s nepoznatim osobama, nezakonito favorizirao jednog ponuđača, za kojeg Medika tvrdi da je bio najnepovoljniji u usporedbi s drugim ponuđačima, odnosno da bi na bilo koji način utjecao na članove stručne grupe i ostale članove upravnog vijeća.

Utvrđeno je i da nije odao poslovnu tajnu, odnosno Oktal pharmi neovlašteno učinio dostupnim podatke koji su poslovna tajna te povrijedio ravnopravnost u gospodarskom poslovanju, za što su ga također teretili u Mediki u kojoj tvrde da je njima i ostalim dobavljačima Rađenović nanio veliku štetu, a istovremeno Oktal pharmi pribavio znatnu nezakonitu korist.

Stoga je, kažu u državnom odvjetništvu, doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave "jer nema osnovane sumnje na počinjenje prijavljenih kaznenih djela ili kakvih drugih kaznenih djela koje se kazneno progoni po službenoj dužnosti".

Rađenović je nakon Medikine prijave u ožujku ove godine odbacio sve optužbe ustvrdivši da je pozivni natječaj za odabir najpovoljnijeg dobavljača lijekova proveden transparentno te da su izborom Oktal pharme Gradske ljekarne ostvarile 20 posto povoljniju cijenu u odnosu na ponudu Medike.

Rađenović je u javnosti postao poznat pošto je kao direktor Zagrebačkih cesta u svibnju 2008. bio žrtva brutalnog napada, naručitelji kojega još nisu otkriveni. Za borbu protiv korupcije odlikovao ga je predsjednik države.

Vezane vijesti

Okrugli stol: Hrvatska previše troši na lijekove

Okrugli stol: Hrvatska previše troši na lijekove

Hrvatska na lijekove troši više nego što bi trebala s obzirom na rast bruto društvenog proizvoda (BDP), istaknuto je na današnjem okruglom stolu "Ima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika