29.04.2011. / 12:48

Autor: Hina

Četvrta obljetnica smrti

Josipović - Ivica Račan je bio velika figura hrvatske povijesti i politike

U četiri godine, dok je Račan bio hrvatski premijer, učinjeni su značajni iskoraci u približavanju Hrvatske Europi, u razvoju demokracije i ljudskih prava, izjavio je Josipović novinarima, upitan kako iz današnje perspektive ocjenjuje razdoblje Račanove vladavine

Ivo Josipović položio je jučer vijenac na grob Ivice Račana (Pixsell)Ivo Josipović položio je jučer vijenac na grob Ivice Račana (Pixsell)Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas, u povodu četvrte obljetnice smrti Ivice Račana, da je Račan bio velika figura hrvatske povijesti i politike te da je svojom osobnošću obilježio razdoblje od 2000. do 2003 godine, dok je bio na čelu hrvatske vlade.

U četiri godine, dok je Račan bio hrvatski premijer, učinjeni su značajni iskoraci u približavanju Hrvatske Europi, u razvoju demokracije i ljudskih prava, izjavio je Josipović novinarima, upitan kako iz današnje perspektive ocjenjuje razdoblje Račanove vladavine.

"Mislim da je razdoblje od 2000. do 2003. obilježila Račanova osobnost", rekao je Josipović nakon svečanog obilježavanja 40. godišnjice osnivanja Sveučilišnog računskog centra "Srce".

Račanovo predsjedanje vladom nije, međutim, želio uspoređivati s njegovim prethodnikom ni nasljednikom, kazavši da "različiti ljudi rade u različitim vremenima te da ih je vrlo teško uspoređivati".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika