02.05.2011. / 12:13

Autor: Vedrana Rudan

V. Rudan o 'smrti' B. Ladena: Ovo je početak američkog rata protiv čitavog svijeta

Sigurna sam da nema što ne znači da i mi koji ne vjerujemo u Boga ne moramo nakon ove vijesti moliti Njegovu milost i pomoć. Ameri, to je sve očitije, s dugom od 14.330.000.000.000 dolara gube razum i neće prezati ni pred čim da bi se spasili

Vedrana RudanVedrana RudanAleluja! Ameri nakon sto godina krvavih bitaka najzad ubiše najvećeg zlotvora u povijesti čovječanstva Osamu bin Ladena, vođu zloglasne Al Qaede. Kako u obraćanju naciji reče Obama, od Amera, naravno, nitko nije stradao, a uz zločinca ubijeni su i “još neki članovi obitelji.”

Obama zna da ovo nije kraj. Borba protiv globalnog terorizma se nastavlja, Al Qaeda je ostala bez glave što ne znači da je Al Qaeda i obezglavljena; ta organizacija ima tisuću glava. Pitam se pitam da li danas na ovome svijetu postoji 1, slovima: jedno, ljudsko biće sa kvocijentom inteligencije 90, slovima: devedeset, koje puši ovu pizdariju?

Sigurna sam da nema što ne znači da i mi koji ne vjerujemo u Boga ne moramo nakon ove vijesti moliti Njegovu milost i pomoć. Ameri, to je sve očitije, s dugom od 14.330.000.000.000 dolara gube razum i neće prezati ni pred čim da bi se spasili.

ReutersReutersJučer je to bilo ubijanje djece u Libiji da bi se došlo do nafte, današnje "ubijanje" bin Ladena uvod je u masakr svjetskih razmjera. Jer, kako je sam Obama noćas naglasio, " to nije kraj, borba se nastavlja."

Nažalost, nitko nam ne može ispričati kako je to izgledalo kad je padalo Rimsko carstvo, koliko je krvi poteklo, koliko je ubijeno nevinih ljudi, koliko je to trajalo sati, dana, mjeseci i godina. Agonije su u pravilu strašne i duge. "Smrt" bin Ladena početak je američkog rata protiv čitavog svijeta.

Ameri će u ovom ratu izgubiti, povijest se uvijek ponavlja, a oni koji prežive na duge staze neće dobiti baš ništa. Na mjesto mrtvih Amera doći će živahni Kinezi, Indijci ili neki treći pa tako u krug. Kako bilo, mi mali, obični smrtnici, okrenimo se oko sebe, pronađimo u blizini neko drago biće, zagrlimo ga i umrimo zajedno.

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 02.05.11. 12:53

u sridu


registracija
28/2/08

lepiaf, 02.05.11. 13:25

dobar clanak


registracija
24/11/10

aabar, 02.05.11. 13:33

Vedrana super si,samo si zaboravila spomenuti Hitlera te da su ameri 1000 puta gori od njega,on je mala beba za amere...


registracija
17/12/10

zmaj, 02.05.11. 13:51

Amerika je jebena tumorčina, najmalignija moguća na kugli zemaljskoj!!!! A mi svi samo se lijepo imamo nagnuti kako nam trepnu okom pa nas lijepo spraše po guzi i još ćemo početi račune za vodu dobivati od Coca-Cole!!! Hehehhehe, to nam ne gine u skoroj budućnosti... Živjela Amerika i živjela najveća živuća prevara u zadnjih 100 godina zvana Barak Obama, jebeni perač slonova! Samo pogledajte dokumentarce od Alexa Jonesa, sve će biti jasno, tko je Obama, koji im je cilj, Bilderberg grupa, Wall Street itd... iako je većina toga poznata! Smrt američkom narodu!!!


registracija
12/7/10

Cassini, 02.05.11. 14:13

Za pocetak ne ulazeci u tekst clanka, zasto Vedrana uvijek proziva neciju neinteligenciju kada nesto zeli tvrditi? Podsjeca me na Skegru. On isto prvo nesto tvrdi a onda odmah svakoga unaprijed proziva neinteligentom budalom ako se ne slaze sa njegovom umotvorinom.

I opet, ne ulazeci u tocnost tvrdnji o pravoj istini globalnih dogadanja u svijetu i Americkih ciljeva te ulozi u istima, sam tekst je bolno povrsan. Isprazan.

Ja recimo da sam uvjeren da je ovo pocetak globalnog rata Amerikanaca protiv svijeta(?!), zadnje sto bi mi palo na pamet je pisati clanak za Nacional.
(U biti sada me je strah (lazem) da Hrvatska ne krene u rat jer je i ona duzna preko svake mjere i biti ce jos vise u narednim mjesecima i godinama. Fuck! Upravo pogledah dug nasih susjeda Slovenaca, Madara, Talijana...)

Kada smo vec kod Americkog duga, tko ga financira? i Zasto? Mozda to nesto objasni. Onako, cisto laicki se pitam.

U ratu Amerikanaca protiv cijelog svijeta(!?), Ameri ce izgubiti a na "mjesto mrtvih Amera doci ce zivahni(?!) Kinezi, Indijci ili...".
Ovo je zakljucak nekoga tko ima iq veci od 90?!

Zaista, Vedrana vrlo podsjeca na Skegru. Samo sa jednom bitnom razlikom. Skegro ipak zna nesto o ekonomiji.


registracija
17/12/10

zmaj, 02.05.11. 14:23

Škegro nešto zna o ekonomiji ??!!?? baaahahhahhaa To mislimo na istog Škegra? Pa čovjek što god je u životu taknuo rukom zajebao je, propalo je, pazi ovo - SVE... ima te neke svoje invest. fondove i znaš koliko je u skoro 20 godina zaradio na 200 mil kn? 30 mil? U 20 godina? Zna o ekonomiji? Znaš ko zna o ekonomiji Zna Kulić, zna Santini i tako ta ekipa, a ovi samoprozvani savjetnici, fensi-šmensi stručnjaci Linić, Lovrinčević, Švaljek, Škegro, Grgić; Vidošević... ti ne znaju putem hodat!


registracija
12/7/10

Cassini, 02.05.11. 14:41

Nije mi namjera bila raspravljati o Skegri. Ali moram primjetiti da mjesas poduzetnicki uspijeh sa ekonomskim znanjem i stecenim obrazovanjem.
Dati cu odmah i primjer: Koliko je Kulic zaradio? Da li to sto Kulic nije nikakv poduzetnik znaci da pojma nema o ekonomiji? Jel Steve Jobs recimo kuzi ekonomiju?
Po meni je takovo razmisljanje pogresno.
Samo da ne bude neke zabune, Skegro mi nije neko olicenje mudrosti. Ali Vedrana ovim tekstom je jos manja. To mi je bila poanta. Od tuda se i Skegro nasao u mom skromnom neinteligentnom osvrtu.


registracija
17/12/10

zmaj, 02.05.11. 14:57

Pošteno.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 02.05.11. 18:06

Vedrana,
Tvoja poruka je divna :
"...mi mali, obični smrtnici, okrenimo se oko sebe, pronađimo u blizini neko drago biće, zagrlimo ga i umrimo zajedno..."
--------------
Ti zagrli Hebranga ili Šeksa a ja bum zagrlil Jacu ili Omejčevku pa da odapnemo zajedno.
----------------------------------------
Kad bum jednu od miljenica naroda grlil, mislil bum na Tebe.
I vmrl bum nesretan.


registracija
12/1/11

siziff, 02.05.11. 19:00

Mislim da bi V. R. bilo isplativije (i pametnije) da se bavi peradarstvom.
Nabavi dobavljača kokošjik jaja, pa onda lijepo sjedi na njima ( kontinuirao, bez "PISANJA") dok se ne izlegu mladi piliči.
Biznis bez velikih investicija (netreba inkubator), ali daleko profitabilniji i intelektualno jači od ovih spisateljskih pokušaja.


registracija
24/3/10

bagsy, 02.05.11. 19:01

jedina jaka priča koja može skrenuti s teme lažiranog rodnog lista


registracija
20/8/10

McCoy, 02.05.11. 19:04

Sjajno!!!


registracija
21/2/11

skyway, 02.05.11. 19:19

Ne znam Vedrice sto su ti Ameri toliko krivi u zivotu, ali dobro, to je tvoje pravo...No, napisati da neku tamo izjavu maloumni trebaju "pusiti kao pizdariju", nekako mi ne stoji i naprosto me vrijedja, bez obzira na moj mizerni kvocijent pamti... Jer mozak mi u ovoj i ovakvoj Hrvatskoj ne vrijedi ni onih Milasovih pisljivih dvije marke.
Inace, ja mislim da smo mi Hrvati jako optereceni Americom, pa iz toga proizlaze i nase maloumne frustracije...Naprimjer, citam neki dan o jezivim uvjetima zivota u nekom popravnom domu i novinar istice da je to hrvatski Alcatraz, e da bi clanak imao vecu nadmorsku visinu. Cuo je za neki przun na Rocku kraj S.F., a ne zna ni kakvi su uvjeti tamo bili, a jos manje da je priliv novca za posjetu tom objektu veci od godisnjeg ostvrenja dubrovackog turizma...
Zato Vedro spusti se malo na zemlju, pogledaj oko sebe i ne mjeri se sa svojom sjenkom...Prigrli nekoga i usreci ga onako kao sto usrecujes mene sto se ni u ludilu ne mogu usaglasiti s tobom.
U medjuvremenu vec treci put mi je odbijen zahtjev za dobijanje vize, a kamo bih Vedro ne pitaj me. Zna se...Usprkos tvojim mudroserinama!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 02.05.11. 19:35

Vedrana je znala biti u mnogo boljim izdanjima nego ovo gore. I ja mislim da je tekst povrsan, isprazan. Valjda je napisan iz razloga sto je Osama trenutno zasjeo na sve svjetske medije, pa tako i u Vedrane i u Nacional.
Skyway, Amerika nije zemlja buducnosti, po mom misljenju. Bankrot im ne gine, ili devalvacija dolara, zbog ogromnog duga, samo je pitanje vremena. Probajte Australiju, ako ste mladi od 50 godina.


registracija
23/8/09

xaron, 02.05.11. 19:52

Dobar clanak za Nacional, ali......
....što ne znači da i mi koji ne vjerujemo u Boga....
Dobro ti ne vjerujes u boga (OK) nego vjerujes meteorolozima, politicarima, advokatima, prodavcima auta (polovnih posebno) , bankarima, sefovima, podredjenim, novinarima i njihovim agencijama, TV, filmovima.................................
Kako cijenim da si pametna ( 140+) naravno da ne
mozes vjerovati tim spodobama , a tko je to preostao (javi nam da se i mi prikljucim). Naravno nitko, te ne vjerujes u nista, sto je takodje OK. Problem je sto je nama u DNK urezan osjecaj vjerovanja (bez nase volje) te ipak sa vremena na vrijeme nam se omakne vjerovanje u te spodobe i dobijemo po nosu (novcaniku)...
Ukratko, ne bih se bas hvalio sa tim (ne)vjerovanjem
, nije pametno to ne prilici nekom sa 140+.


registracija
12/12/10

Klarens, 02.05.11. 21:02

Stara moja , jesi li ti IKADA skuhala tolko dobar
RUCHAK da su svi prisutni imali samo rijechi pohvale ( one prave , od srca )
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEE
AHA !!!
A kaj tek Ameri imaju glavobolje
Nakon Adijevih nestashluka
MORALI su hraniniti SVE timove GLOBALNO !!!
I naravno preurediti ovu izbezumljenu kuglu
A svi mali goluzhdravci kriche li kriche
Jer onaj shto najjache krichi
Neshto mu kljun i ULETI !!!!


registracija
12/12/10

Klarens, 02.05.11. 21:07

Aga Sovuljga ne vidi na svjetlu
A vu kmici nebi dugo!!!
Tu prek bare , je stalno konac svijeta , josh jucher !
A onda se zbudish jedno jutro i gle chuda
Zhivot je lijep !


registracija
2/5/11

jake, 02.05.11. 21:10

Ova Rudanica je dno dna, ne zato što možda ima svoje mišljenje, već zato što vrlo često piše i govori o stvarima o kojima očito nema pojma. 13 0000000000000 nečega duga, i evo samo što nije bankrotirao, ma daaaaj. Evo i ja sam dužan 10 000 eura, ali neću bankrotirati jer imam nekretnina 100 000. A zamisli koliko Ameri imaju rezervi u zlatu, nafti....

Da će Kinezi i Indijci zavladati svijetom? Možda, ali ne u našim životima. Čekaj samo dok njihovi radnici zatraže veća prava i plaće, pa ćeš vidit kako se sustav utemljen na jeftinoj radnoj snazi urušava.
I da, da ne zaboravimn nisu Ameri išli u libiju onako, već su išli na poziv naroda kojeg je gadafi masakrirao, isto kao što su i nama došli pomoći, ali tada su bili saveznici. pitao bih gospođu rudan po čemu smo mi to bolji od libijaca da bi nama netko pomogao, a njima ne?


registracija
2/5/11

jake, 02.05.11. 21:14

Čula rudanica da je u svijetu danas moderno napadati amere, pa eto da se i ona priključi, da bude moderna. Kako ono ide; vidila žaba da konje potkivaju, pa i sama digla nogu.


registracija
17/12/10

zmaj, 02.05.11. 22:16

Vedrana je 100% u pravu, Amerika da bi funkcionirala moraju ratovati na par strana po mogućnosti, poredak mora ostat kakav jest, ako Kina predstavlja prijetnju udari tamo gdje je najvažnije, po zemljama odakle uvozi resurse jer svojih nema, a to su Afričke zemlje. Došli pomoći Libijcima... jhahaha, to mogu pričati svojim majmunima doma, recesiju su namjerno proizveli, iako smo svi drugačije učili iz povijesti izravni su krivci za oba svjetska rata, sad je proces depopulacije stanovništva jer nas je jednostavno previše, sve razne bolesti im vrhunski odgovaraju, kako je pokojni Frančesko želio 200 obitelji tako svijetom vlada nekih 100... Farmaceutska ind., vojna, bankari, osig. društva, auto ind.... sve na čelu sa Wall Streetom..., pa oni su genetski kopilad, zna se tko je naseljavao taj usrani kontinent... Pa Kenedija su ubile firme kojima nije odgovarao jer je htio mir... I tako u nedogled sa 1000 i jednom pričom.. I mi onda usrani, zaslijepljeni, razjebani narod težimo toj nekoj kurčevoj uniji koja je samo produžena američka ruka..Stalo im do nas u domovinskom ratu? Stalo im je kurac, nego su plijen namirisali, isto kao sad pa nas i ugurivaju u Eu, glavni su, strah ih je, pobjeći će plijen! .Ne brini, sad će oni pomalo dovšit posao u Južnoj Americi i tamo ima potencijalnih opasnosti, pa taj Bin Laden ne postoji uopće, konstantnu represiju vrše nas odstatkom svijeta... Ovako mogu cijeli jebeni dan nabrajati... Sručit će se i na njih jednog dana nešto, samo me strah da ne bude prebečki...


registracija
27/8/09

Lujo1, 02.05.11. 23:33

Vele neki učeni ljudi kak je fašizam najviši oblik kapitalizma.
Mi se vidi kak je ovaj zapadni kapitalizam tu negde.
Uzrok svem tom svjetskom "terorizmu" je upravo terorizam zapadnih koljača, pljačkaša i ljudi koji govore kak je pohlepa vrlina!
Do sad su ubojstva ljudi koji su se usprotivili pljački, otimačini, klanju i uništavanju čitavih država i naroda pokušavali naivnima prodati pod maskom "suđenja" (igrokaz sa Sadamom Huseinom), a sad su se toliko osilili da se više ne zamaraju igrokazima, već jednostavno veliju: "Idemo ubiti toga i toga - on je jaaaako opasan i td"
I naravno stoka sitnog zuba željna krvi to gleda kak da gledaju onu budalaštinu od Big Bradera (ili se tak nekak zove).
I lepo odu i ubiju tipa bez suda, odvjetnika i tužitelja.
To više ne treba.
A gamad američka sitnozuba slavi ubojstvo!
I nikom pametnom ne pada na pamet o ovom svirepom ubojstvu (ma kaj mi mislili o ubijenom) davati nekakve izjave jedino naša bolesna premijerka i njen isto tak bolesni ministar ničim izazvani se guraju ko rubača v rit i zovu vraga!
Nemrem biliviti kak su blesavi.
Je mi se vidi kak fašizam maršira velikim koracima, a stoka sitnog zuba to opet ne primječuje.
I opet se budu svi čudili i čudili!!
Bože pomozi!!!


registracija
22/6/10

Konstantinos, 02.05.11. 23:42

Mislim stvarno... grozota od clanka... tek toliko da se popljuje Amerika....samo zato da se bude faca. Gospodi Rudan bi bilo bolje da se bavi pravim knjizevnim pokusajima umjesto ovakvim katastroficarskim i iracionalnim prikazima koje su na liniji najgore antiamericke propagande, samo gospodja Rudan zaboravlja da bi u taj ponor, (ako padne US sto ona predvida) ona za sobom povukla Europu i ostali zapadni svijet. Mi kao mala drzava, moramo biti racionalisti i realno sagledati stanje stvari i na srecu, u zadnjih 20 godina smo to uspjeli, bili na strani pobjednika a sve zahvaljujuci podrsci najjace sile svijeta i zbog toga ne treba narodu nabijati nikakve nove (ili podhranjivati stare, nametnute) komplekse inferiornosti. Ljudi, mi sada jesmo siromasni ekonomski, nama je tesko (u ostalom kao i svima drugima u krizi) ali smo barem mentalno na cistu gdje smo i kome kulturoloski, mentalno pa i politicki pripadamo - razvijenim demokracijama Zapada. Umjesto da smo ponosni sto idemo za velikima (shodno nasim mogucnostime) ali ipak napred (ne nazad), Gospoda Rudan svojim stavovima potice nesigurnost u nas same, generira i namece neke komplekse koje u realnosti ne postoje ali koje nas mogu dovoljno omesti u nasem drustvenom razvoju i u praksi nas vratiti u mentalnu zabokrecinu Balkana. Stvarno ne pristajem da me vi gospodjo Rudan vasom antizapadnjackom retorikom (mozda i ideologijom) vracate ili podsjecate na onaj mentalni sklop kojeg organski hrvatska nije nikada trpjela. Vi na taj nacin zelite da li svijesno ili ne uspostaviti paralelu sa istim ovakvim anakronim stavovima antizapadnjastva koje buja i cvijeta istocno od Hrvatske. Ne hvala!


registracija
30/5/10

Heli, 03.05.11. 01:57

Ne budimo zlonamjerni.Tekst je odlican.


registracija
3/5/11

HRAMER, 03.05.11. 02:11

Ova baba ne zna sto govori. Ako ti je zao OBL mozes mu biti 72. djevica. Vidim da si isfrustirana nedojebana budala.........zalosno je kako mozes zivjeti od ovog sranja....


registracija
11/10/10

agaSovulj, 03.05.11. 03:39

Klarens, je zivot je lijep tu prek bare jer se zivi od duga, ali dug ne moze ici u beskonacnost. Kao i svaki dug on jednom dode na naplatu. Ja nisam ekonomist, ali sam procitao dosta knjiga od onih koji se u ekonomiju razumiju, ukljucujuci nobelovce kao sto je Joseph Stighlitz, ljudi koji su predvidjeli financijsku krizu. Po njihovom misljenju Amerima nema druge nego da se suoce ili sa bankrotom ili sa velikom devalvacijom dolara. Ova druga opcija je po njima izvjesnija. Da su u ozbiljnim problemima nagovjestava i nedavna izjava Standard & Poor da Amerima smanje kreditni rejting, po prvi put u povijesti rejtinga. Zato, zivi bili pa vidjeli tko od nas dvoje bolje vidi.


registracija
12/7/10

Cassini, 03.05.11. 05:10

E to je vec zanimljivo. Amerika je vec jednom bankrotirala, ali to nije toliko bitno mada nacin na koji su se izvukli + globalizacija je kljuc svega sto se trenutno desava.
Ako Ameri devalviraju dolar (ili jos gore bankrotiraju ili jednostavno kazu necemo vam vracati, sto nam mozete?), sto se dogadja sa dolarskim deviznim zalihama drzava? Na koncu Ameri mogu stampati dolare koliko hoce. (to i rade) Tko to ima najvise americkih dolara? I kako to da se narod u drzavama bogatih naftom bune jedna za drugom upravo sada?
Ako se to dogodi tko ce zapravo najvise naj... Tko se boji Americkog bankrota ili devalvacije vise od Amerikanaca?


registracija
3/5/11

HRAMER, 03.05.11. 05:53

Cassini, aga sovulj, klarens, vi ste stvarno retardirani, zar vi vjerujete da ce USA propast, pogledajte zlatne rezerve i bit ce vam jasno.........Da li stvarno mislite da ovdje niko nista ne radi, vec kao u nas sjede i smisljaju, ili kao ova babetina sto svojim fekalijama maze po stranici........


registracija
12/12/10

Klarens, 03.05.11. 06:02

Aga , moj Agisha
U radishe svega vishe
U shtedishe josh i vishe
Nisu u gabuli smireni , stabilni gradjani
Vech halapljivi skorojevichi
Tako je SVUGDJE !!!
Tu vu Kaliforniji , Zaljevu San Franciska
Dakle u trokutu San Francisco , Oakland i
najvazhniji San Jose je krema rachunalne
industrije....samo sva proizvodnja je u Aziji
I sad svi oni shto pokupovashe nekretnina bez mjere i logike , nakon selidbe industrije i gubitaka desetina tisucha radnih mjesta...dozhivjeshe hladan tush
STVARNOST
Porezi su u postotnoj mjeri sa "vrijednoshchu"
Vrijednost je koliko si platio , dok ne probash prodat ,
A onda opet hladan tush
STVARNOST
To shto nsu halapljivi radili DVA posla da zhive u svojoj
ILUZIJI ne mozhe zasuziti oko ikoga iole normalnog
....Ak netko misli da je sad tu neko slavlje oko
Bin Ladena....vechina i to ogromna...o tome ne razmishlja....a oni malo trezveniji
Vech sutra tome ne pridaju pazhnje


registracija
12/7/10

Cassini, 03.05.11. 06:04

Ja ne mislim da ce Amerika bankrotirati. Slusam o njihovom bankrotu od kada znam za sebe. Izuzetak je Clintonovo doba. Ne znam koliko zlata imaju ali znam da najvise zlata ima eu.


registracija
3/5/11

HRAMER, 03.05.11. 06:19

Euro zona ima, skupa sa IMF-om, no ne moze se tako posmatrati jer Njemacka svoje zlato drzi u svojoj nacionalnoj banci, a i ostale drzave isto tako..........Mislite li da bi u slucaju euro krize, te drzave zrtvovale te zalihe samo za opstanak eura, naravno da ne bi, vratile bi se svojim starim valutama....http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_reserve


registracija
2/1/11

prohujalo, 03.05.11. 12:48

istina jedni za drugi protiv
jednim dijelom se slazem sa autorom ovog teksta
te informacije cure bas iz same Amerike
dugo vec oni sute o svom stanju u ekonomiji, normalno uzimali su od sviju, sad kad je kriza svugdje, manje je za uzeti.Sjetimo se samo Japana, koliko sankcija mu uvedose Ameri.A ratovi su nesto sto njih drzi, svaki peti Amer zaposleni je vezan sa naoruzanjem.
Ista Njemacka pojam u Evropi, dok njeni gradani posao trazeu drugima. Bila sam ne malo iznenadena kad sam vidjela cifru Njemaca koji rade u Poljskoj..
Sve se mijenja


registracija
12/1/11

siziff, 03.05.11. 12:55

OVČICE MOJE ZBORNO BLEJAJUĆE!


Ne mjeri se dug po visini zadužene sume, nego po mogučnosti da se ta suma vrati.

Za siromaka je i mala suma veliki dug, jer prelazi njegove mogičnosti odplate tj vračanja toga duga.
Primjer; vaša i moja Hrvatska.

To bi V.R. morala znati, već ako vi neznate


registracija
3/5/11

deda22, 03.05.11. 17:56

Kaj ova baba stvarno melje bez razloga....od kada je znam samo trkelja bez reda i svi su njeni clanci na granici teatralizma....ali ako joj se usprotivis i kazes sta mislis o njoj onda se baba dize na sve 4 i odgovara da je napadas samo zato jer je lezbacha te su joj sada povrijedjena njena zenska prava ...pa pica vrijedja svakoga s prosjekom IQ-a izmedju 20-250 svojim tekstovima i kome se ti ljudi mogu zaliti???.....cuj to Ameri budu bankrotirali...a kao Kina ce je zamijenit...pa njoj i treba Kina pa da vidi kako dugo bu zivjela od novinarstva kad kosooki "liberali" zamijene "kapitalisticke americke svinje".....pico maloumna, ja zivim i radim u Americi ...radim u firmi koja ima 60.00 radnika a da je i spomenem ne vrijedi ionako nitko sigurno nije cuo za nju, smatra se srednjom "firmicom" na jugu SAD-a ... a ono najbitnije o njoj glasi....mjesecna zarada joj je veca nego cijelogodisnji Hrvatski BDP. ....jel trebam spomenut neku jacu firmu pa da raspravljamo o njoj....rekla si bankrot SAD-a?? Pico, pici ti u glas koncila pa trkreljaj o vjerskim slobodama, kako i sama kazes da nisi vjernik, to ti spadne na isto kad pises o Americi jer ionako nemas poima o njoj...dokazala si to...vise puta.

Jooj...kakvi sve ljudi u ovoj nasoj jadnoj drzavici mogu zaradjivat za kruh pa to je nevjerojatno .....


registracija
9/4/10

milivoy, 03.05.11. 21:24

Nije mi jasno po kojem razlogu Nacional bar ne procita i razmisli o ovakvim « clancima »prije nego ih publicira.Tu nema nista drugo doli lazi, svinjarije, vulgarnosti,provokacije i glupog balkanskog primitivizma kojima ova « gospodja » manipulira bez prestanka.


registracija
19/11/09

vgreser, 03.05.11. 22:32

Bravo odličan članak ,gospođo, ali pitam se da li će jednom prestati pravilo "što je dozvoljeno velikima nije malima" velikima pobjeda, a mali u haps!


registracija
2/5/11

jake, 03.05.11. 23:12

tuka glupa, misli ako se deklarirala kao feministica da je automatski pametnija. k tome još, tipično balkanski misli da je stručnjak za sve i sva a u stvari nema pojma o većini stvari o kojima piše.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 04.05.11. 04:03

eto, tako je to, neosvjestenih ima i preko bare, jer oni izgleda bolje znaju od svjetski poznatih ekonomista, pa vjeruju da se moze zivjeti na dug vjecno. Jedino sto Amere drzi je to sto se dolar koristi kao svjetska platisna valuta, ali to se moze promijeniti. Vecina proizvodnje im je preko bare, a od proizvodnje se zivi. Dolare i stampaju, zato mu vrijednost i pada, a to nije pokriveno zlatnim rezervama. Jednom kad Kina i Japan kazu dosta, i rijese se svojih dolarskih rezervi (Ameri njima duguju najvise, samoj Kini skoro 2 trilijona, a za to se moze pokupovat pola americkih firmi, ukljucujuci i one gdje radi 60,000 ljudi), potone dolar. I ja sam uvjeren da ce se to njima desiti, jer ekonomski zakoni vrijede za sve.
A vi kojima je tamo tako dobro, da li ikada pomislite na one kojima nije. A takvih je tamo sve vise i vise - statistika ne laze. Da Amerima ide tako kako vi mislite, pa valjda bi onih kojima nije dobro bilo sve manje.
Toliko na tu temu, i ostajte mi zdravo i veselo


registracija
3/5/11

deda22, 04.05.11. 07:01

....LOL maada...cuj to !?!?: "svjetski poznatih ekonomista"???...nista nisi shvatio sta sam ti zelio reci ali nema veze... .. btw. ekonomija u Kini zasnovana je na radnickoj placi od 50$ mjesecno..(..sto me podsijeca na Hitlerovu Njemacku gdje je na ulazima konclogora pisalo "Arbeit macht frei" ...pa ispada da nije velika razlika izmedju te dvije "ekonomije")......., u Americi te iste novce zaradis za 2-3 sata.... dal je to mozda tvoja poanta u kojem pravcu svijet treba da krene?...samo mi javi koju ulogu zelis imati u tom poretku.....dal' da u ruci drzis bic ili lopatu :-))) (...bez uvrede plz.)
...zivot na dug? Koja se to svijetska ekonomija razvila bez duga?... u SAD-u ima sirotinje kao i svugdje u svijetu ..... a za to im je najmanje kriva Americka drzava...vjerujem da si svjestan toga i da netrebam to posebno objasnjavat. Jedno je ne volit Amere pa govorit lose o njima ali to neznaci da su oni svo zlo ovoga svijeta, dodji ovdje pa vidi, druga je to dimenzija zivota.....ona pozitivna,...vjeruj mi. A Rudanica?...ona ima sigurno neki deeebeli razlog zasto mrzi sve sto je Americko...a ti???


registracija
4/5/11

sjeninasuprot, 04.05.11. 10:25

Šteta što autorica teksta potpuno ispravno detektira samu srž američko-masonske politike nametanja zla širom svijeta, daje lijepu usporedbu izvjesne propasti američkog imperijalizma s Rimskim carstvom i onda lakonski zaključuje kako ona koja ne vjeruje u Boga (i sebi pridružuje sve ostale nevjernike) nema alternative nego zagrliti nekoga i čekati smrt! Uh, ježim se od takve ateističke perspektive! Žao mi je novinarke Rudan, koja je na svojoj koži profesionalno imala i prilke uvjeriti se u "prividno nevidljivu, a toliko stvarnu moć zla", novinarke koja očito ima krasan dar novinarske pronicljivosti, kako unatoč tome svemu ne može spoznati jedan širi kontekst eshatološkog razrješenja povijesti čovječanstva. Ta Bog nam je jasno dao do znanja da kada se bude činilo da je sve propalo i Zlo nadvladalo Dobro, unatoč svom prividnom beznađu, unatoč svim ovzemaljskim nepravdama i razočarenjima ljudska povijest završava Njegovim trijumfom, pravednom pobjedom Ljubavi, pobjedom Dobra nad Zlim.
Sjajno to u svojoj "Filozofiji povijesti" objašnjava i veliki ruski kršćanski filozof Berdjajev.
Usađenim dugogodišnjim ateističkim svjetonazorom zasljepljena Vedrana Rudan, koliko god bila blizu istine, ne može proniknuti u tu konačnu istinu!
Kakvu li negdje samo tužnu monumentalnu egzistencijalnu ispraznost taj ateizam nudi!? Koliko li je tek teško i konfuzno ispravno živjeti na ovome svijetu onima koji su ateisti i nisu visokoobrazovani poput autorice ovoga članka?!


registracija
12/1/11

siziff, 04.05.11. 13:18

Kada se spoji dubokoumni članak V. R. sa još dubokoumnijim postom iskonskoga katolika ( i zeme), SJENI NASUPROT, ispadne takav misaoni Frankenštajn na kojem bi pozavidjeli največi režiseri intelektualne papazjanije i umnoga horora.
Šta reči na to;
V.R. nakon upucavanja svjetskog terorista, ( koji deset godina regrutira đihad manijake, sakupljajući kapital od istih i sličnih, ostavljaći objedinjeni trag u vidu tisuča ljudskih života i strahovitih materijalnih razaranja), svodi na; ".....Početak američkoga rata protiv čitavoga svijeta"
Kako bi stvar bila još upečatljivija, javlja se vjerski taliban neke druge provenijencije od Bin Ladenovih i daje V. R. (djelomično) za pravo, nadopunjujući "američki rat protiv čitavoga svijeta", još sa masonskom urotom. Vrlo me čudi kako tu nisu spomenuti neizostavni i uvjek dežurni židovi. Sigurno zato, jer je iste već Sjeni nasuprot objedinio sa "američkim ratom": Taj ljudski soj to uvijek stavlja skupa
Ako postoji balkanska zona sumraka,....ovo dvoje su je debelo preskočili.


registracija
20/4/11

BivsiYU, 04.05.11. 14:57

Potpuno se slažem sa sadržajem Vedraninog članka. Ameri su zlo, mnogo opasniji i gori od Hitlera. Za šaku dolara ubijaju sve. Sjetimo se Vijetnama, Paname, Iraka, Avganistana, Libije, Balkana, svugdje su ostavili krvavi trag. Pobili su svoje Indijance. Svemu ima početak i kraj, doći će i njima kraj, ali kada?!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 04.05.11. 15:38

Da bi benzin jos uvijek kostao 2 Kn,i mogli grijati zimski bazeni za kupanje,moraju voditi ratove.Luxus trazi zrtve.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 04.05.11. 16:49

siziff, slazem se sa vasim gornjim komentarom (a onaj iznad njega je diskutabilan).
Ja kao nevjernik, uopce nemam poteskoca ispravno zivjet, nasto sjeni na suprot aludira. Naprotiv, vjerujem da zivim ispravnije nego mnogi vjernici. Npr. postujem sve vjere, ukljucujuci i Islam, ne mrzim bliznjega svoga pa ni nase istocne susjede, jos uvijek sam sa istom zenom koju sam ozenio, ne radim drugome ono sto ne zelim da drugi radi meni, itd. E, da, i ne dijelim ljude ni pocemu, nego ih ocijenjujem po rijecima i dijelu (sto se ne moze reci za sjeni na suprot).


registracija
4/5/11

Dije, 04.05.11. 20:00

Dajte molim vas, Gdjo Rudan, ostavite se komentara o vanjskoj politici...Vaši zaključci nemaju nikakvog smisla, a kamoli da su temeljeni na nekim argumentima..
Ovo je zaista infantilan članak, pretenciozan, vulgaran, neargumentiran i obiluje teškim greškama u logičkom zaključivanju...žao mi je što sam ga i pročitao...
Nacional sa ovakvim ignorantskim člancima ja sigurno neću kupovati!


registracija
3/5/11

HRAMER, 05.05.11. 01:00

Gadi mi se ova gamad sto sanja propast USA, treba vas sve kod vasih drugova u Kinu, i brace Talibana, pa tamo smisljajte kako vam je neko drugi kriv i kako ce te spasiti te svoje male promasene zivote....


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 05.05.11. 07:21

bravo gos.Rudan,treba neko neko da kaze ovima americkim teroristima,da su oni stavrajuc svoju drzavu,pobili nekoliko miljona Indijanaca,i da bih se odrzali u zivotu ubijaju diljem svjeta neduzne narode,zbog nafte,i ostali vaznih prirodnih resura pod geslom "borba protiv medjunardnog terorizma",da bih oni i njihovi gradjani dobro zivili,a stvoreni su na genocidu,samo napred gos.Rudan,nemojte da vas ovi nasi americki guzolisci zbune.


registracija
2/5/11

jake, 05.05.11. 23:43

Sizife bravo jako inspirativnood tebe. Inače svi ti domaći vjerski fanatici kojima su uvijek drugi krivi za sve probleme ne znaju kada spominju masone da je najjače masonska loža upravo ona vatikanska.
Btw nikad neću zaboravit kako je Rudanicu sjeba don Ivan Grubišić u jednom talk showu. Bila tema proste riječi, i ova njega kao svećenika uhvatila kao recite nam i vi neku ružnu riječ, ovaj izbjegava, a ona navaljuje; ajde recite kurac, pička nije to tako strašno to je samo riječ, kad je vidio da ona ne prestaje govori joj on; nemojte milim vas ja ipka ne živim od toga. Buahahahahah


registracija
2/5/11

Veliki1950, 06.05.11. 10:04

kakav loš i nepotreban članak... gospođu rudan cijenim ali ovakav laički i pristrani članak ne bi ni osnovnoškolac napisa


registracija
6/5/11

Skykab, 06.05.11. 12:32

haha, bit ovog i ostalih članaka su naši komentari, nije toliko važno što u samom članku piše. teme su ionako prekompleksne da bi se o njima mogle pisati knjige a ne minorni članci. naše reakcije su smisao i dobro je da ih možemo otvoreno reči. otvaraju oči ako ih želimo otvoriti. pomažu nam shvatiti stvari i pojave koje nisu onakve kakve se čine na prvi pogled pa čak ni na drugi. neke nažalost nikad nećemo razumjeti. ali je dobro da o njima možemo razgovarati.


registracija
22/2/11

grrow, 06.05.11. 13:30

Osama Bin Laden u vrtu uzgajao marihuanu, pogledaj slike i video trave koju je uzgajao uz kelj i kupus.... http://www.balkan-express.org/template-features/2-aktualno/249-bin-laden-u-vrtu-uzgajao-marihuanu#249


registracija
6/5/11

Skykab, 06.05.11. 15:22

al Kaida nije postojala do rujna 2001. ime je izmišljeno kao i krivac. Osama nikad nije priznao napad na nebodere i pentagon. avion koji je udario u pentagon je ispario, a blizanci se urušili u sebe kao u crtanom filmu. internet je pun podataka o tome kako bi teško netko iz neke pećine u Afganistanu mogao tako perfidno organizirati napad na Ameriku. pronjuškajte malo. americi treba neprijatelj pa ako ga nema izmisliće ga. pogledajte podatke o Libiji. nikome ne duguje ni centa. nemaju kredita.besplatno školstvo, zdravstvo, stanovi za mladence, bezkamatni krediti, benzin skoro badava, za dolar 10 kila kruha. nije li to nešto što treba razjebat. porušit i popalit pa neka kao svi normalni uzimaju kredite od svjetske banke i zauvijek budu dužni.
ali ni amerika neće dugo.
150 tornada u americi do sada ove godine. zovu ih Božji prst.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 06.05.11. 17:20

Vedrana,
Tvoja poruka je divna :
"...mi mali, obični smrtnici, okrenimo se oko sebe, pronađimo u blizini neko drago biće, zagrlimo ga i umrimo zajedno..."
--------------
Ti zagrli Hebranga ili Šeksa a ja bum zagrlil Jacu ili Omejčevku pa da odapnemo zajedno.
----------------------------------------
Kad bum jednu od miljenica naroda grlil, mislil bum na Tebe.
I vmrl bum nesretan.


registracija
6/5/11

velebit99, 07.05.11. 20:19

Netko od vas reče da se najveća vrijednost ovog teksta nalazi u komentarima. To je srž svega. Tekst gospođe Rudan je ispunio svoju svrhu. Isprovocirao je nas čitatelje. Tekst kao tekst nema neke vrijednosti. Onaj tko želi kompetentno komentirati međunarodnu politikum mora biti dobro upoznat sa svijetskom povješću. Kritizirati US bez utemeljnih analiza, kritizirati nešto samo zato što imaš animozitet prema tome nečemu, je stvarno neprimjereno. Nitko nije bezgriješan, ali pišući svoje komentare, uvijek probam komparirati stvari. Na kraju jedno pitanje za sve nas. Koliko nas zna povijest sukoba u Vijetnamu? Tko i kako je započeo rat u Vijetnamu, kada su se i zašto umiješali Ameri, koja je bila uloga SSSR-a u cijeloj priči...? To je samo jedno povijesno pitanje, a ima ih još mnogo. Historia magistra vitae est.


registracija
20/3/11

Riba, 07.05.11. 20:31

Guska sa dugim jezikom, koja osjeca potrebu da mora nesto blebetati. Ovim clankom je pokazala koliko suosjeca sa sa svim nevinim zrtvama ovog manijaka, ne samo onim u NY nego i desetine tisuca muslimana koji su stradali od njegovih bombasa samoubojica. Nazalost prelako je skoncao. Trebalo ga je dovesti u NY pa po starom Turskom obicaju nabiti na kolac pa da se neko vrijeme divi krajoliku koji je sam pomogao dizajnirati


registracija
31/7/09

Seaman, 08.05.11. 14:26

Zanima me što bi Vedranica pisala da je kojim slučajem američka mama kojoj je sin poginuo u Normandiji rušeći Hitlera ili u Bosni/Srbiji rušeći Slobodana Miloševića. Da li bi i onda optuživala sve amere (pa i sebe samu) za rat protiv čitavog svijeta?


registracija
27/12/06

Skipp, 13.05.11. 21:04

Početak? Pa Amerikanci od kraja drugo svjetskog rata ratuju protiv čitavog svijeta. Najgore od svega je da uglavnom pobjeđuju....


registracija
21/9/10

Slavko03, 20.05.11. 09:14

Volio bih vidjeti kako bi slobodno pisala u tom "vrlom" talibanskom svijetu.
Brzo bi bila kamenovana,ili u najboljem slučaju ostala bez nosa ili ušiju.


registracija
19/4/09

Bonny, 21.05.11. 11:04

Bin Laden je umro još 2006.jebeš američki EPP


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika