02.05.2011. / 15:06

Autor: Hina

Osijek: komemoracija žrtvama holokausta

U sklopu komemoracije otvorena je izložba likovnih radova o holokaustu, koje su izradili učenici osječke Medicinske škole

Jom Hašoa, komemoracija za žrtve holokausta u Židovskoj općini Osijek. Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELLJom Hašoa, komemoracija za žrtve holokausta u Židovskoj općini Osijek. Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELLU povodu Dana mučeništva i junaštva - Jom hašoa, u osječkoj Židovskoj općini danas je održana komemoracija u spomen ne žrtve holokausta.

Predsjednik osječke Židovske općine Damir Lajoš rekao je kako, prisjetivši se strahota holokausta, želi poručiti da se takvo zlo više nikad ne ponovi. Podsjetio je kako je ta općina prije Drugoga svjetskog rata imala više od 3000 članova, a danas oko 150, ali je unatoč tomu jedna od najaktivnijih u Hrvatskoj te obilježava sve židovske blagdane, nastojeći očuvati tradiciju svoga naroda.

U sklopu komemoracije otvorena je izložba likovnih radova o holokaustu, koje su izradili učenici osječke Medicinske škole.

Vezane vijesti

'Holokaust je filozofija mržnje i zla koja se može uvijek javiti'

'Holokaust je filozofija mržnje i zla koja se može uvijek javiti'

Predsjednik Republike Ivo Jospović, sudjelujući na otvaranju "Prvog regionalnog seminara o ljudskim pravima - Edukaciji o holokaustu", koji se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika