Objavljeno u Nacionalu br. 807, 2011-05-03

Autor: Berislav Jelinić

Slavko Barić postaje predstojnik ureda za nacionalnu sigurnost

Slavko Barić inače je jedan od najuglednijih hrvatskih generala, već godinama obnaša dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, a prije nekoliko mjeseci figurirao je i kao jedan od kandidata za prvog čovjek hrvatskih oružanih snaga

General Slavko Barić glavni je kandidat za poziciju novog predstojnika Ureda za nacionalnu sigurnost. Radi se o krovnoj državnoj instituciji za poslove informacijske sigurnosti i administrativni nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija, a njezin predstojnik bira se na razdoblje od četiri godine zajedničkom odlukom Vlade i predsjednika Republike. Prema Nacionalovim informacijama o imenovanju Barića konsenzualni dogovor premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Ive Josipovića.

Slavko Barić inače je jedan od najuglednijih hrvatskih generala, već godinama obnaša dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, a prije nekoliko mjeseci figurirao je i kao jedan od kandidata za prvog čovjek hrvatskih oružanih snaga. Ta pozicija je na kraju ipak pripala generalu Dragi Lovriću, pa su premijerka i predsjednik Bariću odlučili povjeriti dužnost u UZNS-u.

Vezane vijesti

Teške optužbe: Novi skandal s hrvatskim generalima?

Teške optužbe: Novi skandal s hrvatskim generalima?

U veći skandal od hapšenja Mladena Kruljca mogao bi se pretvoriti slučaj prijetnji novinaru Dragi Hedlu, koji tvrdi, pozivajući se na izvore, da je… Više

Komentari

registracija
7/4/11

jozija, 04.05.11. 00:30

Gospodine Jeliniću provijerite informaciju još koji put - nemojte se igrati proroka. Što Vi mislite da je dužnost Predstojnika Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost manje važna od dužnosti Načelnika GS OS RH, a na koju nije imenovan general Barić???? Neće biti da je tako. Rezultati rada sigurnosnog o obavještajnog sustava su takvi, da se da ustvrditi kako se radi o ponajboljim institucijama države (makar se i tamo stvari moraju i mogu značajno poboljšati). Stoga, dužnost Predstojnika Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost nije "utješna nagrada".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika