Objavljeno u Nacionalu br. 807, 2011-05-03

Autor: Plamenko Cvitić

Sačić se posvađao s HSP-om pa mu na prosvjed u Splitu došlo 50 ljudi

U HSP-u i braniteljskim krugovima sve se češće spominju glasine da su Sačićevi postupci direktno koordinirani s vladajućim HDZ-om, koji uoči predstojećih parlamentarnih izbora namjerava okupiti i držati pod kontrolom stranke desnice i braniteljske udruge

Veliki braniteljski prosvjed koji se protekle nedjelje trebao održati u Splitu nije otkazan zbog kiše, odnosno lošeg vremena. Pravi razlog za otkazivanje skupa koji je organizirao Željko Sačić, odnedavno čelnik novoosnovane političke stranke "Akcija za bolju Hrvatsku", leži u činjenici da su mnogi branitelji odustali od sudjelovanja, pa se uoči samog skupa na splitskoj Rivi okupilo samo pedesetak ljudi. Prema Nacionalovim izvorima, Sačić i njegovi suradnici krajem prošlog tjedna dobili su "odbijenicu" od Hrvatske stranke prava i njezina čelnika Daniela Srba, a upravo su članovi te stranke donedavno davali logističku potporu dosad održanim prosvjednim skupovima.

U međuvremenu, Sačić je osnovao vlastitu stranku, što je haespeovcima bio dovoljan razlog da prekinu suradnju s njim, jer bi u suprotnom članovi jedne stranke direktno potpomagali drugu stranku. Nadalje, u HSP-u i braniteljskim krugovima sve se češće spominju glasine da su Sačićevi postupci direktno koordinirani s vladajućim HDZ-om, koji uoči predstojećih parlamentarnih izbora namjerava okupiti i držati pod kontrolom stranke desnice i braniteljske udruge.

Vezane vijesti

Razbijena desnica

Razbijena desnica

Da se uspiju dogovoriti, osvojili bi osam mandata u Saboru, ovako jedva mogu računati na dva. Desnica, ona desnija od HDZa, potpuno je razbijena,… Više

Komentari

registracija
15/8/10

bigred1, 07.05.11. 15:23

ti naši kvazi desničari žele samo šefovati pa osnivaju strančice,a sitnozubi neka rade. zanima me, da se desnica udruži,kako bi izabrali predsjednika. vjerojatno bi se rotirali kao u sfrj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika