04.05.2011. / 14:23

Autor: Hina , Nacional.hr

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Optuženi Zagorec, Šporer, umirovljeni general Matko Kakarigi, njegov bivši pomoćnik u Upravi za graditeljstvo MORH-a Juraj Vojković te bivši pomoćnik direktora splitskog ACI-ja Leo Kuret ponovno su rekli da nisu krivi

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera danas je formalno ponovno krenulo ispočetka jer je od posljednje rasprave prošlo previše vremena.

Optuženi Zagorec, Šporer, umirovljeni general Matko Kakarigi, njegov bivši pomoćnik u Upravi za graditeljstvo MORH-a Juraj Vojković te bivši pomoćnik direktora splitskog ACI-ja Leo Kuret ponovno su rekli da nisu krivi.

Zbog proteka vremena suđenje optuženima više je puta kretalo ispočetka. Optužnica je podignuta još 2002. kada je i započelo suđenje, no u međuvremenu je predmet prošao kroz ruke nekoliko sudaca. Sutkinja Rajka Tomerlin Almer, koja je slučaj preuzela 2007., pozvala je optužene da se pripreme za davanje obrana.

Prije toga sud će kao svjedoka ispitati bivšeg višeg savjetnika za pravne poslove u Zagorečevu Uredu za logistiku MORH-a Borisa Poturića i razmotriti dokumentaciju koju MORH treba dostaviti.

Sud je danas dopunski ispitao Dražena Jakopca, nekadašnjeg zamjenika zapovjednika i zatim zapovjednika središnje logističke baze pri MORH-u koji je rekao da su oni kao logistika provodili naloge stručnih službi. Svjedok je rekao da je sa sektorom graditeljstva imao puno manje dodirnih točaka nego s ostalim sektorima. Rekao je također da nije imao dodirnih točaka s obnavljanjem objekata uništenih u Domovinskom ratu.

Tužiteljstvo smatra da je Šporerova vikendica uređena novcem Ministarstva obrane iz fonda za štete koje su počinile postrojbe HV-a, iako su kuću u ratnim akcijama uništile postrojbe tzv. SAO Krajine i JNA.

Zagorec, koji izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe dragulja iz Ministarstva obrane, od početka suđenja tvrdi da nije kriv niti po jednoj točki optužnice u postupku čije je ponovno pokretanje sam zatražio nakon što ga je Austrija izručila zbog 'slučaja dragulji'.

Istraga o obnovi Šporerove vikendice u Novigradu blizu Zadra pokrenuta je prije više od deset godina, a mediji su tada nagađali da je Šporer tako 'nagrađen' jer je 1997. kao vijećnik tada oporbenoga HSS-a 'digao ruku' za HDZ i osigurao mu većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Suđenje se nastavlja 17. svibnja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 04.05.11. 14:50

Ovog Zagorca treba smaknuti sa scene poput bin Ladena i svi ce biti relaksiraniji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika