04.05.2011. / 15:27

Autor: Hina , Nacional.hr

'Izmjene zakona o USKOK-u se rade da bi Karamarko mogao napasti Bajića'

Sukob je na relaciji Bajić-Karamarko, kako je ustvrdio Stazić, nastao „ jer je policija, odnosno izvršna vlast, dakle ministar Karamarko, dakle politika, donjela odluku da protiv dva člana predsjedništva SDP-a podnese kaznene prijave“

SDP-ovci su, u pojedinačnoj raspravi o predloženim izmjenama zakona o USKOK-u, ocijenili kako je glavni povod za predlaganje tih zakonskih izmjena sukob na relaciji Bajić-Karamarko.

Zakon se, po tvrdnjama SDP-ovca Nenada Stazića, predlaže kako bi se ministru Tomislavu Karamarku omogućilo da kao političar i kao izvršna vlast napada neovisnu pravosudnu vlast.

Sukob je na relaciji Bajić-Karamarko, kako je ustvrdio Stazić, nastao „ jer je policija, odnosno izvršna vlast, dakle ministar Karamarko, dakle politika, donjela odluku da protiv dva člana predsjedništva SDP-a podnese kaznene prijave“.

Državno je odvjetništvo prijave odbacilo kao neutemeljene, podsjetio je Stazić dodavši kako se radilo o tipičnom primjeru lažnog prijavljivanja kaznenog djela i klasičnom primjeru političkog obračuna kroz pravosuđe.

„Ogorčeni što je Državno odvjetništvo odbacilo kaznene prijave, ministar, dakle političar, dakle izvršna vlast, državnog je odvjetnika Mladena Bajića napala u novinama“, ustvrdio je.

Stazić je također napomenuo i kako je tijekom 2009. godine bilo 664 odbačaja kaznenih prijava u USKOK-ovim predmetima.

HDZ-ovci su oštro odbacili SDP-ovu prozivku da vlada želi utjecati na pravosuđe.

Emil Tomljanović (HDZ) je ustvrdio kako je netočno da su policija i ministar Karamarko podnosili lažne prijave.

Po njegovim riječima, „ne radi se o lažnom prijavljivanju, nego o prijavljivanju počinitelja kaznenih djela i o kaznenoj prijavi“.

Osvrćući se na Stazićevu tvrdnju o sukobu na relaciji Bajić-Karamarko, Krunoslav Markovinović (HDZ) ustvrdio je kako mu je „drago što kolega štiti Bajića protiv kojeg je glasovao kada je trebalo produžiti mandat“, a HDZ-ovka Ana Lovrin poručila je SDP-ovcima kako se „sve zapravo svodi na to da SDP smatra da je pupak svijeta“.

Saborski klubovi u kratkoj su raspravi podržali predložene izmjene Zakona o finacijskoj policiji te Zakona o financijskom inspektoratu, koji se usklađuju sa Zakonom o općem upravnom postupku.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
18/6/09

Papar, 04.05.11. 15:43

http://pollitika.com/mladen-bajic-prituzba-ivo-josipovic-pet-milijardi-kuna


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika