05.05.2011. / 13:10

Autor: Hina

Sirija: U Sakbi više od 300 uhićenih

Sirijski vojnici koji su tijekom noći pod punom borbenom opremom ušli u Sakbu, pregrađe glavnog grada Damaska, provaljivali su u kuće i uhitili više od 300 ljudi, među kojima su i vjerski vođe, doznaje se uz telefonskog razgovora s pripadnikom sirijske oporbe koja traži odlazak predsjednika Bašira al-Asada.

Sirijski vojnici uhitili su stotine prosvjednika (Reuters)Sirijski vojnici uhitili su stotine prosvjednika (Reuters)Sirijski vojnici koji su tijekom noći pod punom borbenom opremom ušli u Sakbu, pregrađe glavnog grada Damaska, provaljivali su u kuće i uhitili više od 300 ljudi, među kojima su i vjerski vođe, doznaje se uz telefonskog razgovora s pripadnikom sirijske oporbe koja traži odlazak predsjednika Bašira al-Asada.

"U Sakbi je uhićeno više od 300 ljudi, uključujući i vjerske velikodostojnike", kazao je isti izvor koji je želio ostati anoniman. Prema njegovim riječima, u kampanji uhićenja sudjelovalo je oko 2.000 pripadnika vojske i policije.

Istovremeno, kako javlju agencije, iz grada Dere, na jugu zemlju, povlači se kolona tenkova nakon što je sirijska vojska, kako su objavile vlasti, tamo završila akciju protiv "terorista".

Upravo Dera je grad u kojem su buknuli prosvjedi protiv Asadovog režima te je prije deset dana nemilosrdno pregažana. Udruge za zaštitu ljudskih prava upozoravaju da je ubijen veliki broj civila.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika