06.05.2011. / 13:53

Autor: Nacional.hr

Afera Ipsilon

Uoči početka suđenja - Bjegunac Dražen Golemović se vraća u Hrvatsku?

Informacija o Golemovićevoj mogućoj 'predaji' dolazi neposredno pred početak suđenja svim optuženicima u aferi Ipsilon, koje je upravo zbog Golemovićeva bijega sve do nedavno bilo nemoguće

Dražen GolemovićDražen GolemovićNakon gotovo dvije godine bijega od hrvatskih pravosudnih vlasti, kontroverzni poduzetnik Dražen Golemović konačno bi se mogao predati, doznaje Nacional.hr. Golemović, koji se tereti za niz kaznenih dijela u poznatoj aferi 'Ipsilon', iz Hrvatske je pobjegao u BiH, a budući da je imao dvojno državljanstvo, susjedna zemlja ga nije mogla izručiti. Informacija o Golemovićevoj mogućoj 'predaji' dolazi neposredno pred početak suđenja svim optuženicima u aferi Ipsilon, koje je upravo zbog njegova bijega sve do nedavno bilo nemoguće. Naime, tek početkom travnja Županijski sud u Rijeci odlučio je da suđenje za aferu Ipsilon može početi i s Golemovićevom odsutnošću, a prvo je ročište zakazano za nadolazeći ponedjeljak.

Sud je svoju odluku tada obrazložio njegovim neizvjesnim povratkom, premda je Golemović u nekoliko navrata 'predaju' najavljivao kao mogućnost kad počne suđenje. Osim toga, suci smatraju da se suđenje mora održati i bez njegova prisustva jer su suoptuženici u istoj aferi zapravo postali neka vrsta talaca cjelokupne situacije, odnosno na taj način žive ne samo u iščekivanju oslobađajuće ili pak osuđujuće presude, već u iščekivanju da uopće konačno počne sudski proces.

Osim Golemovića, u "Ipsilonu" su optuženi i bračni par Nedjeljko Mijošek (42) i Sonja Štević Mijošek (40), oboje policajci iz Poreča, njihov sugrađanin i kolega Željko Muller (33), carinik Silvano Legović (38) iz Kaštelira, policajci Ante Bralić (32) iz Zagreba i Ivica Šoštarić (30) iz Križevaca, sada bivša pazinska općinska državna odvjetnica Davorka Smoković (52) i bivši pročelnik istarske Porezne uprave Elvis Drandić (36) iz Vodnjana. USKOK ih tereti zbog više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita. Prvo ročište u ovom slučaju održati će se u ponedjeljak u 9 sati.

Vezane vijesti

Golemović nepravomoćno osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora

Golemović nepravomoćno osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora

Dražen Golemović i još osam osoba danas su nepravomoćno proglašeni krivima za počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminala, a prvooptuženiku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika