06.05.2011. / 15:17

Autor: Nacional.hr

Sony na udaru: Hakeri planiraju i treći napad za vikend

Ukoliko plan uspije, to će biti još jedan u nizu udaraca na sigurnost podataka Sonyevih klijenata

Grupa hakera najavila je novi, treći po redu, napad na Sony, kao osvetu zbog njegovog odnosa prema PlayStation Networku.

Sony se ispričao zbog svojih propusta (Reuters)Sony se ispričao zbog svojih propusta (Reuters)Kako javlja Cnet, treći napad trebao bi biti realiziran tijekom vikenda, a cilj će mu biti Sonyeva web stranica. Hakeri koji planiraju napad najavili su kako će objaviti dio ili sve informacije koje uspiju kopirati sa Sonyevih servera, a među kojima bi se mogla naći imena kupaca, njihovi brojevi kreditnih kartica i adrese. Hakeri tvrde da i sad imaju pristup određenim Sonyevim serverima.

Ukoliko plan uspije, to će biti još jedan u nizu udaraca na sigurnost podataka Sonyevih klijenata. Posljednjih napad pokrenuo je istragu u SAD-u, Kanadi, Tajvanu i Velikoj Britaniji.

Iako se sumnjalo da su iza prvih napada na Sony grupa hakera pod nazivom "Anonymus", ta se grupa ogradila priopćivši kako se oni ne bave krađom brojeva kreditnih kartica.

Vezane vijesti

Izgubljeni kompas japanskih pionira

Izgubljeni kompas japanskih pionira

Bilance ovih elektronskih koncerna koji su nekad bilježili rekordnu dobit, danas se čitaju kao romani strave i užasa: Panasonic računa s gubitkom od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika