07.05.2011. / 18:48

Autor: Hina

UBIUDR Markaču dodijelio priznanje Junak Domovinskog rata

General pukovniku Mladenu Markaču, nedavno nepravomoćno osuđenom na Haškom sudu, danas je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata dodijelila u Đurđevcu priznanje Junak hrvatskog Domovinskog rata.

Mladen MarkačMladen MarkačGeneral pukovniku Mladenu Markaču, nedavno nepravomoćno osuđenom na Haškom sudu, danas je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata dodijelila u Đurđevcu priznanje Junak hrvatskog Domovinskog rata.

Priznanje, koje je podržalo stotinjak udruga iz cijele Hrvatske dodijeljeno je hrvatskom generalu za sve što je učinio za uspostavu i očuvanje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, što je bio među prvima kad je trebalo, priopćio je UBIUDR.

General Markač koji je rođen u Đurđevcu i kojem je sutra rođendan, po riječima predstavnika Udruga, koje su se čule na ovom skupu, zajedno s generalom Ante Gotovinom, nije ništa kriv, a njihove presudu su bezrazložne i pretjerane, ističe se u priopćenju.

Priznanje je supruzi generala Markača uručio predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković, ocjenivši da su ta dva hrvatska junaka domoljubi i junaci koji su bili na čelu vojno-redarstvenih postrojbi koje su povratile hrvatski teritorij i zadale presudan udarac Miloševićevu snu – Velikoj Srbiji.

O priznanju je već obaviješten Markač, rekla je njegova supruga.

UBIUDR je dosad u suradnji s drugim udrugama priznanje Junak Domovinskog rata dodijelila posthumno dr. Franji Tuđmanu, ratnoj bolnici Vukovara, Kati Šoljić, te generalima Blagi Zadri (posthumno) i Anti Gotovini.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

registracija
7/5/11

radznao, 07.05.11. 19:51

Postenu Hrvatu se srce stisne od boli a suza zaiskri od ponosa na obicne male svakodnevne domoljube koji sve dase za Hrvatsku (bas kao Kata Soljic) grcaju u neimastini, patnjom i trudom nastoje sacuvati Hrvatsku a SUBNOR-ovci, Mesici, komunisti neprijatelji Hrvatske i ini zlocinci u obijesnom izobilju iz nasih dzepova pljuju, klevecu hrvatske junake, nasu domovinu i vrijedaju nas ponos i diku.
Dokle!


registracija
14/11/07

laufer, 07.05.11. 20:48

SUBNOR je bio mala beba prema ovim hrpama "udruga proizašlih iz domovinskog rata".
Izgleda da osim milijun udruga ništa drugo nije ni "proizašlo" poslije rata.
I više od pola milijuna "branitelja".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika