09.05.2011. / 12:45

Autor: Totalsport

NHL doigravanje: Detroit velikim preokretom do slavlja

Serija se sada vraća u Detroit gdje Red Wingsi, već u utorak, imaju priliku poravnati na 3-3 i izboriti odlučujuću utakmicu koja bi se igrala samo dva dana kasnije u San Joseu

Detroit Red WingsiDetroit Red WingsiHokejaši Detroit Red Wingsa bili su na rubu ispadanja u polufinalnoj seriji najjače hokejaške lige svijeta (NHL liga) protiv San Jose Sharksa, međutim, senzacionalnim preokretom u trećoj trećini smanjili su zaostatak na 2-3 u seriji do četiri pobjede.

Činilo se da ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg doigravanja kada je u ranijoj fazi natjecanja San Jose izbacio Detroit ukupnim rezultatom 4-1. U noći s nedjelje na ponedjeljak domaći Sharksi imali su 3-1 prednost u seriji i utakmicu pred domaćom publikom za potvrdu prolaska u konferencijski finale. Imali su i 3-1 (Setoquchi, Pavelski, Couture/Kronwall) nakon 54 sekunde u posljednjoj trećini, što se činilo kao nedostižna prednost, no ne i gostima iz Detroita. Na 3-2 samo tri minute nakon primljenog pogotka smanjio je Ericsson. Poravnao je Cleary dvije minute nakon toga, a za konačnih 3-4 i potpuni preokret zabio je Holmstrom šest minuta prije kraja utakmice.

Domaćini su izgubili iako su imali potpunu dominaciju u igri što se najbolje očitavalo u udarcima prema suparničkom golu (42-22), ali golman Detroita Howard obranio je 39 udaraca prema svojoj mreži, te ostavio svoju momčad u borbi za naslov.

Serija se sada vraća u Detroit gdje Red Wingsi, već u utorak, imaju priliku poravnati na 3-3 i izboriti odlučujuću utakmicu koja bi se igrala samo dva dana kasnije u San Joseu. Sharksi su do sada, kada bi poveli 3-1 u seriji doigravanja, svaki put prošli dalje (7-0).

NHL doigravanje, konferencijski polufinale:

Zapad

San Jose (2) - Detroit (3) 3-4

(San Jose vodi u seriji 3-2)

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika