09.05.2011. / 13:29

Autor: Hina , Nacional.hr

Golemović priznao krivnju: Davao mito policiji, carini, državnoj odvjetnici i porezniku

Golemović je optužen da je uz pomoć pet policijskih službenika, carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu bili dostupni

U početku suđenja u slučaju Ipsilon Draženu Golemoviću i još osmerim osobama za više kažnjivih djela, šestero optuženih, među kojima i Golemović, priznalo je krivnju, a troje ih se izjasnilo da se ne smatraju krivima.

USKOK je protiv prvooptuženog Golemovića i još osmero osoba u listopadu 2009. podignuo optužnicu po kojoj su počinili kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita.

Golemović je optužen da je uz pomoć pet policijskih službenika, carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu bili dostupni.

Nakon podizanja optužnice Golemović je pušten iz pritvora, a nakon dvadesetak dana, nakon USKOK-ove žalbe, određen mu je pritvor zbog opasnosti od bijega, ali je tada već pobjegao te je za njim raspisana tjeralica. U subotu se na granici Hrvatske i BiH u Brodsko-posavskoj županiji predao hrvatskim vlastima te je doveden u riječki zatvor.

U početku suđenja jedna od optuženih, bivša pazinska državna odvjetnica Davorka Smoković, zatražila je izuzeće zamjenice ravnatelja USKOK-a Sajonare Čuline, ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Navela je, među ostalim, kako sumnja da u vezi sa suđenjem već postoje neki dogovori te da je od Golemovića i odvjetnika dijela optuženih bila izložena pritiscima da prizna djela za koja je optužena.

Nakon tog zahtjeva sudsko vijeće odredilo je stanku, a suđenje je nastavljeno u 12,30 sati.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 10.05.11. 07:38

evo dokaza kako radi nase sudstvo.....pa ti u ovakvoj drzavi budi siguran u nesto.Ima Sanader pravo kad trazi sudenje u Austriji.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 12.05.11. 19:01

ajme prohujalo, pa HDZ je i ustolicio takvo sudstvo gdje sjede podobni a ne sposobni, a ista je stvar i sa policijom. Tako su bili potpuno zasticeni dok su kuhali u pretvorbi i privatizaciji, a isto tako sve ove godine izvlacenja novca iz javnih poduzeca. Dug su naravno prebacili na narod, blago si ga njemu, njihovoj djeci, djeci njihove djece,te djeci djece od njihove djece Ii to nazalost nece biti kraj).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika