09.05.2011. / 17:04

Autor: Nacional.hr

Konačno otkriveno o čemu muškarci najčešće razmišljaju

Rezultati istraživanja su pokazali da muškarci češće misle na hranu i spavanje, nego na seks, no o sve tri stvari su razmišljali u prosjeku češće nego žene

IlustracijaIlustracijaNova studija je otkrila da muškarci najčešće razmišljaju o hrani, spavanju i seksu, prenosi Daily Mail.

Nova studija koju je napravilo američko Državno sveučilište Ohio, otkrila je da je uvriježeno mišljenje da je muškarcima na pameti samo seks, pogrešno, jer muškarci intenzivno pa čak i češće nego o seksu razmišljaju o hrani i spavanju. Tokom provođenja studije ispitano je 163 studenta i studentica koji su sa sobom morali nositi tablicu u kojoj su napravili bilješku svaki put kad su pomislili na seks, hranu ili spavanje. Rezultati su varirali od osobe do osobe, tako je jedan student zabilježio da je u 24 sata na seks pomislio samo jednom, dok je drugi zabilježio da je na seks pomislio čak 388 puta na dan. No, kad se sve zbroji, rezultati su pokazali da muškarci češće misle na hranu i spavanje, nego na seks, no o sve tri stvari su razmišljali u prosjeku češće nego žene.

Znanstvenici tvrde da ja razlog to što su muškarci svjesniji svojih potreba, npr. gladi ili pospanosti, više od žena i umjereniji su na njihovo zadovoljenje. Uzrok je i to što se u svakodnevnom životu muškarci češće sreću sa "okidačima" koji podsjećaju na hranu i spavanje, nego na seks.

Vezane vijesti

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

Svijet se može hraniti s manje hrane nego što su to pokazale ranije procjene ako se okrene održivoj poljoprivredi, smanji rasipanje i zaustavi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika