Objavljeno u Nacionalu br. 808, 2011-05-10

Autor: Berislav Jelinić

NOVA TUŽBA IZNIKLA IZ AFERE GRUPO

Dragičević će tužiti Kutlu jer nije dobio obećanu naknadu za rješavanje spora s EPH i Hrvačićem

U brojnim slučajevima Kutline interese je zastupao odvjetnik Mladen Dragičević, no on je odnedavno počeo sumnjati da se Kutle iza njegovih leđa dogovorio s Ninoslavom Pavićem, ali i s Jurom Hrvačićem oko raspodjele njihovih poslovnih udjela u dijelu tvrtki koje su nekoć bile dio kartela Grupo

MLADEN DRAGIČEVIĆ
zastupao je Miroslava Kutlu u sporovima
oko vlasničkih
udjela u velikim medijskim kućamaMLADEN DRAGIČEVIĆ zastupao je Miroslava Kutlu u sporovima oko vlasničkih udjela u velikim medijskim kućamaMladen Dragičević, zagrebački odvjetnik koji je zastupao Miroslava Kutlu, sprema se od njega sudskim putem zatražiti isplatu odvjetničkog honorara koji mu, prema njegovim tvrdnjama, Kutle do danas nije isplatio. Dragičević je jedno vrijeme vodio računa o razrješavanju Kutlinih imovinsko- pravnih sporova sa suvlasnicima Europapress holdinga i sa suvlasnicima nekih radijskih postaja. Uglavnom se radilo o raznim netransparentnim poslovnim odnosima koji su formirani sredinom 90-ih godina, a koji su javnosti postali djelomično poznati nakon što je dnevni list Republika otkrio aferu Grupo.

U kontekstu te afere četvorica tajnih ortaka, Miroslav Kutle, Ninoslav Pavić, Ivić Pašalić i Vinko Grubišić, sklopili su niz tajnih ortačkih ugovora s ciljem da ovladaju hrvatskim medijskim prostorom. Ti su njihovi netransparentni odnosi godinama neriješeni, a u zadnje vrijeme u Kutlino ime pravnu komunikaciju s ostalim tajnim ortacima vodio je Mladen Dragičević. Prije otprilike godinu dana spominjalo se da je Kutle od Hrvačića umjesto suvlasništva nad tim radijskim postajama tražio protuvrijednost od 12 milijuna eura, što bi navodno trebala biti fer protuvrijednost za otprilike 1,1 milijun dolara početnog kapitala koji je Kutle učinio dostupnim Hrvačiću na početku razvoja tih radijskih postaja, i to kreditom iz Tiska. Uoči recesije tvrdilo se da je Kutle od Pavića zatražio ukupno 40 milijuna eura za svoj vlasnički udjel u EPH. Navodno je tada postignut dogovor da Pavić Kutli isplaćuje 700 tisuća eura mjesečno. Taj je dogovor Pavić navodno poštovao samo dva mjeseca, a potom mu je navodno prestao plaćati zbog investicija u nekretnine, pa je cijeli spor opet eskalirao.

U svim tim slučajevima Kutline interese je zastupao odvjetnik Mladen Dragičević, no on je odnedavno počeo sumnjati da se Kutle iza njegovih leđa dogovorio s Ninoslavom Pavićem, ali i s Jurom Hrvačićem oko raspodjele njihovih poslovnih udjela u dijelu tvrtki koje su nekoć bile dio kartela Grupo. Dragičević sumnja da mu je Kutle to učinio iza leđa, kako mu ne bi morao isplatiti dogovoreni odvjetnički honorar. Dragičević tvrdi da može dokazati da se Kutle s Hrvačićem nagodio oko suvlasničkih odnosa u Antena radijskoj postaji. Zato uskoro protiv Kutle pokreće sudski postupak kako bi naplatio ono što misli da mu pripada.

Vezane vijesti

Potvrđena kazna Kutli

Potvrđena kazna Kutli

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa za priznavanje i izvršenje kazne Miroslavu Kutli u trajanju od dvije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika