10.05.2011. / 12:44

Autor: Martina Čizmić

Zračna luka Zagreb: 10 ponuda za gradnju drugog terminala i upravljanje Plesom

Vrijednost ugovora procjenjuje se na 220 milijuna eura, a predviđeni rok za završetak radova je 2015. godina

Jedno od idejnih rješenja za PlesoJedno od idejnih rješenja za PlesoDanas su u ministarstvu prometa i veza otvorene pristigle ponude za izgradnju drugog terminala Zračne luke Zagreb.

Kao što je i najavljivano, međunarodni natječaj izazvao je veliko zanimanje, te je pristiglo čak deset ponuda. Među poznatijim ponuđačima su TAV Holding, turska tvrtka koja je izgradila njihove aerodrome, Houston Airport System te tvrtke koje upravljaju aerodromimam u Zurichu i Muenchenu.

Državni tajnik Tomislav Mihotić istaknuo je kako će povjerenstvo u ministarstvu pregledati sve ponude te odabrati najbolje koje će ući u drugi krug. Odabrani će tako sredinom lipnja biti pozvani da predaju konkretne ponude koje će biti razmatrane tijekom ljeta. Predviđaju kako bi u listopadu mogli potpisati ugovor s tvrtkom koja će uz gradnju drugog terminala i upravljati zračnom lukom.

Vrijednost ugovora procjenjuje se na 220 milijuna eura, a predviđeni rok za završetak radova je 2015. godina.

Vezane vijesti

Bitka za regiju i smrt pet jadranskih zračnih luka

Bitka za regiju i smrt pet jadranskih zračnih luka

Vlada je nakon godinu i pol dana natječajne procedure prošli tjedan konačno potpisala koncesijski ugovor za Zračnu luku Zagreb s jedinim ponuđačem -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika