10.05.2011. / 16:29

Autor: Nacional.hr

Kontroverzni dokumentarac o princezi Diani: 'Planiraju me ubiti u prometnoj nesreći'

"Moj film o istrazi istrage sadrži video snimke Diane u kojoj ona govori kako ju je kraljevska obitelj htjela smjestiti u mentalnu ustanovu te istražnog suca koji stalno ponavlja je li se itko zapitao je li ova nesreća bila više od same nesreće", rekao je Keith Allen

Princeza DianaPrinceza DianaBritanski glumac Keith Allen režirao je i producirao dokumentarni film "Unlawful Killing" o istrazi i uroti nakon prometne nesreće u kojoj je poginula britanska princeza Diana, a koji će biti premijerno prikazan ovaj tjedan u Cannesu.

Dokumentarac baca novo svijetlo na istragu o smrti princeze Diane, Dodija Fajeda i vozača Henrija Paula. Autor tvrdi kako su dokazi skrivani od javnosti, kako je kraljevska obitelj bila pošteđena od ispitivanja i kako su novinari,pogotovo BBC-jevi, namjerno krivo izvještavali o tragediji pa čak i presudi. U 90-minutnom filmu bit će prikazane i crno-bijele fotografije Dianinog lica nekoliko trenutaka nakon nesreće u pariškom podvožnjaku. Glasnogovornik filma tvrdi kako tu nema ništa skandalozno, jer su iste objavljene već prije na internetu.

Isto tako, film donosi i snimku u kojoj Diana govori prijateljici kako ju kraljevska obitelj mrzi te da ju žele strpati u ludnicu. Princeza je, tvrdi se u dokumentarcu, spomenula da je i planira ubiti u prometnoj nesreći. Naime, u službenom traileru filma navodi se pismo koje je Diana poslala svojoj prijateljici 1993. godine, u kojem tvrdi da će biti ubijena te da njezin suprug planira da to bude prometna nesreća uz otkazivanje kočnica i ozljedu glave.

"Moj film o istrazi istrage sadrži video snimke Diane u kojoj ona govori kako ju je kraljevska obitelj htjela smjestiti u mentalnu ustanovu te istražnog suca koji stalno ponavlja je li se itko zapitao je li ova nesreća bila više od same nesreće", rekao je Allen, otac pop zvijezde Lily, za Guardian. Dokumentarac neće biti prikazan jedino u Ujedinjenom Kraljevstvu, jer su britanski odvjetnici tražili da ga se izreže tj. cenzurira na 87 mjesta prije prikazivanja. Podsjetimo, nakon šestomjesečne istrage 2008. godine u kojoj je preispitano 250 svjedoka i koja je koštala oko 12 milijuna funti, porota je zaključila kako su princeza Diana i Dodi Fayed ubijeni u prometnoj nesreći zbog krajnje nepažnje pijanog vozača.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 10.05.11. 22:12

A kaj je to za englesku kraljicu - ubiti snahu?
Pa njezino veličanstvo je krvavih ruku do laktova, a i više.
Pa cijela ta ubilačka nacija kroz cijelu svoju krvavu povijest su samo ubijali, klali, pljačkali i lagali i kaj je sad jedna obična žena problem?
Nedavno su ubili onog Osamu, sad budu ubili Gadafije, prije su ubili Huseima i tak redom.
Ko im se ne dopada oni ga ubiju i idu dalje.
Prekrasnih li "ljudi"!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika