11.05.2011. / 13:13

Autor: Nacional.hr

IBM na "Danu pametnijih rješenja" predstavio najnovije softverske proizvode i inovacije

U sklopu spomenutog događanja održan je i Financijski forum 2011. na kojem su na jednom mjestu predstavljena sva IBM softverska rješenja i pružene cjelovite informacije za sve zainteresirane tvrtke

Krešo PericaKrešo PericaU sklopu godišnje konferencije pod nazivom Dan pametnijih rješenja koja je održana u Zagrebu, IBM je predstavio najnovije softverske proizvode i inovacije, razvojnu strategiju poslovanja i naglasio ovu godinu kao posebnu, jer slavi 100 godina postojanja.

"Ove godine okupili smo se kako bismo zajedno raspravljali o softverskim rješenjima i inovacijama te obilježili 2011. godinu u kojoj slavimo 100-tu obljetnicu. Naša tvrtka zadržala je vodeći položaj tijekom proteklih 100 godina zato jer je razmišljala, inovirala i bivala vođena dugoročnom perspektivom. Novi izazovi na tržištu zahtijevaju nova rješenja. Slijedom toga ovogodišnje središnje događanje promijenilo je svoju koncepciju. Tradicionalna konferencija poznata pod nazivom Dan IBM softvera ove godine je održana pod nazivom Dan pametnijih rješenja 2011.", izjavio je Krešo Perica, glavni direktor IBM Hrvatska.

Pred više od 300 sudionika, IBM-ovi stručnjaci, poslovni partneri i korisnici prezentirali su kroz pet nizova predavanja svoja iskustva i projekte temeljene na IBM-ovim tehnologijama i softverskim rješenjima koja pomažu u smanjenju troškova, optimizaciji poslovnih procesa i povećanju učinkovitosti.

U sklopu spomenutog događanja održan je i Financijski forum 2011. na kojem su na jednom mjestu predstavljena sva IBM softverska rješenja i pružene cjelovite informacije za sve zainteresirane tvrtke.

Tijekom konferencije za medije Zoran Hrustić, Izvršni direktor Softver Grupe za Središnju i istočnu Europu predstavio je softverska rješenja IBM-a te naglasio njihovu važnost za rast i konkurentnost. IBM softver poslovne analitike omogućuje korisnicima izradu analitičkih rješenja te posljedično cjelovit uvid u poslovanje, bez obzira da li je riječ o postojećim rezultatima ili optimiziranju sljedećih aktivnosti. Također je istaknuo kako će IBM-ov softver pomoći približavanju Hrvatske Europskoj Uniji.

IBM-ova pametnija rješenja - IBM-ov softver kreiran je kako bi izgradio pametniji planet. Na pametnijem planetu softver je ono što mijenja način našeg življenja. Na ovogodišnjoj konferenciji Ivo Brbić, direktor prodaje IBM Hrvatska upoznao je sudionike s ovogodišnjom koncepcijom Dana pametnijih rješenja, ključnim temama s područja softverskog poslovanja te najnovijim softverskim proizvodima i pametnim rješenjima.

Smarter Commerce - Socijalne mreže, povećana mobilnost, uvođenje digitalnih kanala, povećanje korisničkih očekivanja i transparentnost kroz razne industrije zahtjevi su pred kojima se nalaze današnje tvrtke. IBM-ova Smarter Commerce inicijativa i platforma nastala je upravo kao odgovor na ranije navedene izazove i fokusira se na poboljšanje interakcije s korisnicima i poslovnim partnerima te pruža bolje i efikasnije poslovne procese u marketingu, prodaji i distribuciji uz olakšanu integraciju s postojećim IT sustavima. Smarter Commerce uključuje inovaciju poslovnih modela, vodeće prakse upravljanja tržištem i kupcima, tržišne i korisničke operativne modele, referentne arhitekture i akceleratore te gotove softverske produkte iz domene marketinga, prodaje i distribucije.

IBM Advanced Case Management - Organizacije su suočene s izazovima upravljanja predmetima i spisima, koji zahtijevaju bolji uvid, brži odgovor i suradnju. IBM Advanced Case Management proširuje mogućnost upravljanja poslovnim predmetima i spisima integriranjem sposobnosti koje su osmišljene za djelotvornije zatvaranje predmeta uz bolje rezultate, za pametniji rad. Pomoću poboljšanih funkcionalnosti, koje dozvoljavaju donošenje odluka u realnom vremenu, IBM ACM rješenje pomaže tvrtkama u optimiziranju ishoda putem boljeg korištenja vlastitih informacija - bilo da se radi o zahtjevu kupca, kreditnom zahtjevu ili o složenom industrijskom ili regulatornom postupku. IBM-ova strategija i rješenja naprednog upravljanja predmetima osmišljeni su za ključna poboljšanja u upravljanju predmetima: uvid, brzina odgovora, fleksibilnost, bolje korisničke usluge i regulatorna usklađenost.

Rolling Forecast - Suvremeno poslovanje se neprekidno mijenja. Rolling Forecast pomaže svakoj tvrtki kreirati jednostavniji, brži, precizniji i produktivniji proces izvještavanja i analize učinkovitosti rada u financijama. Izazove u suradnji između financija i IT sektora unutar tvrtke predstavio je Christoph Papenfuss, direktor IBM-ovog inovacijskog centra Cognos. Novi pristup tvrtkama omogućuje učinkovitu pripremu za budućnost, procjenu rizika i prisvajanja novih mogućnosti. Uspješne tvrtke danas mogu predvidjeti i oblikovati poslovne rezultate.

Najveći dio prodaje IBM-ovog softvera temelji se na middlewareu, odnosno specijaliziranim softverima za temeljne elemente elektroničkog poslovanja koji povezuju razne sustave, poslovne procese, aplikacije, ljude i podatke. IBM-ova softverska ponuda obuhvaća sedam obitelji softver produkata: WebSphere, Tivoli, Lotus, Rational Management, Information Management, Business Analytics & Optimization i Enterprise Content Management.

Vezane vijesti

Bryner: Budućnost poslovanja je na društvenim mrežama

Bryner: Budućnost poslovanja je na društvenim mrežama

Zvuči gotovo nevjerojatno ali trenutno u svijetu više od 845 milijuna ljudi koristi društvenu mrežu Facebook, a više od 350 milijuna Twitter. To su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika