11.05.2011. / 14:07

Autor: Nacional.hr

Facebook - zbog propusta oglašivači imali pristup profilima korisnika

Iz tvrtke Symantec tvrde da je Facebook poduzeo korake kako bi se šteta ispravila

IlustracijaIlustracijaTvrtka za računalnu sigurnost, Symantec, objavila je kako je Facebook slučajno napravio sigurnosni propust zbog kojeg je oglašivačima omogućeno da dobiju privatne podatke sa profila korisnika ove društvene mreže, prenosi News.com.au.

Oglašivači su navodno imali pristup profilima korisnika Facebooka pa su mogli gledati njihove fotografije, poruke i ostale privatne podatke koje korisnici imaju u profilu. Iz Symanteca tvrde da su neke Facebook aplikacije imale sigurnosne "rupe" preko kojih su oglašivači mogli postavljati porkue ili doći do privatnih podataka korisnika. Iz Symanteca smatraju da je tijekom nekoliko godina postojanja Facebooka stotina tisuća Facebook aplikacija "slučajno" trećim osobama, među kojima su oglašivači, omogućio da pristupe profilima korisnika preko korisničkih lozinki.

Facebook je navodno potvrdio ovaj propust i iz Symanteca tvrde su obavijestili Facebook, koji je poduzeo korake kako bi se šteta ispravila.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika