11.05.2011. / 14:41

Autor: Nacional.hr

Kontracepcijske tablete utječu na privlačnost muškaraca ženama

Uzimanje kontracepcijskih tableta ili nekog drugog hormonalnog kontaceptiva mijenja ženinu prirodnu dinamiku i umjesto muževnih, privlačnima čini muškarce koji imaju manje muževnih karakteristika

Nova studija je pokazala da kontracepcijske tablete ometaju kemijske signale žena i tako utječu na njihovu privlačnost muškarcima, kao i na privlačnost muškaraca ženama, prenosi My Fox.

Već je poznato da se tip muškarca privlačan ženi mijenja tijekom mjeseca, jer ženu tijekom razdoblja u mjesecu kad je plodna više privlače muževniji muškarci. Uzimanje kontracepcijskih tableta ili nekog drugog hormonalnog kontraceptiva mijenja ženinu prirodnu dinamiku i umjesto muževnih, privlačnima čini muškarce koji imaju manje muževnih karakteristika.

Psihologe već dugo zanima kako ljudi izabiru svoje partnere. U jednoj studiji iz 1990.-ih žene su morale ocijeniti koliko ih neki muškarac privlači njušeći njegovu majicu. Istraživanje je pokazalo da na seksualnu privlačnost ljudi, kao i na životinje, utječu tjelesne kemikalije zvane feromoni. Istraživanje je pokazalo i da žene preferiraju miris muškaraca čiji imunosni sistem se najviše razlikuje od ženinog imunosnog sistema, na koji utječe skupina gena poznatih pod imenom MHC. Znanstvenici su otkrili da je razlog to što su potomci zaštićeniji od više vrsta bakterija, virusa i bolesti ako im roditelji imaju različite gene za imunosni sustav.

Unatoč rezultatima nove studije, znanstvenici sa Londonskog Sveučilišta tvrde da ne žele žene odvratiti od korištenja hormonalnih kontraceptiva, već samo žele doznati što se točno događa kad se uzimaju ovakvi kontraceptivi.

Vezane vijesti

Studija otkrila - Žene sretnije u vezi ako su mršavije od partnera

Studija otkrila - Žene sretnije u vezi ako su mršavije od partnera

Četverogodišnja studija provedena na Sveučilištu Tennessee je otkrila da su parovi sretniji ako žena ima manji indeks tjelesne mase nego muškarac,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika