11.05.2011. / 16:37

Autor: Hina

Proročanstvo o potresu u Rimu izaziva strah i podsmijeh

Proročanstvo o jakom potresu koji bi u srijedu trebao razoriti Rim izazvao je kod nekih stanovnika strah a kod drugih podsmijeh dok gradski dužnosnici uvjeravaju stanovništvo vječnog grada da do ponoći neće biti pretvoren u prah i pepeo.

Rim je još uvijek u jednom komadu (Reuters)Rim je još uvijek u jednom komadu (Reuters)Proročanstvo o jakom potresu koji bi u srijedu trebao razoriti Rim izazvao je kod nekih stanovnika strah a kod drugih podsmijeh dok gradski dužnosnici uvjeravaju stanovništvo vječnog grada da do ponoći neće biti pretvoren u prah i pepeo.

Priča koja se proširila internetom danima dominira blogovima, društvenim mrežama i kontakt emisijama u tolikoj mjeri da su gradske vlasti izdale niz priopćenja u kojima upozoravaju da je potrese nemoguće predvidjeti.

To nije spriječilo tisuće ljudi da zbog toga ne odu na posao i umjesto toga odu u parkove ili okolicu grada.

Prema nekim medijskim izvješćima 18 posto zaposlenih u gradskoj upravi javilo je da je na bolovanju i promet rimskim ulicama brže se odvijao.

Jedan od dijelova grada koji je pokazao najviše straha je kineska četvrt u kojoj su mnogi privatnici zatvorili prodavaonice uz obavijesti da su na vjenčanjima ili da ne rade zbog inventure.

"Svi su otišli jer se boje potresa", kazao je jedan od uličnih prodavača.

Strah je izazvao jedan od sljedbenika Raffaelea Bendandija koji je umro prije 30 godina i koji je tvrdio da je prorekao brojne potrese uključujući i da će Rim pogoditi razorni potres 11. svibnja 2011.

Bendandi je vjerovao da su potresi rezultat kretanja planeta, mjeseca i sunca i da su potpuno predvidljivi.

U 1923. predvidio je potres i promašio samo dva dana što je dalo vjerodostojnost njegovu predviđanju.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika