11.05.2011. / 17:57

Autor: Hina

Libijski pobunjenici zauzeli aerodrom u Misrati

Libijski pobunjenici u srijedu su navodno zauzeli aerodrom u Misrati nakon žestokih borbi sa snagama Moamera Gadafija, a poziv Ujedinjenih naroda na prekid vatre odbačen je.

Pobunjenici su osvojili aerodrom u Misrati Pobunjenici su osvojili aerodrom u Misrati Libijski pobunjenici u srijedu su navodno zauzeli aerodrom u Misrati nakon žestokih borbi sa snagama Moamera Gadafija, a poziv Ujedinjenih naroda na prekid vatre odbačen je.

Dopisnik katarske televizije Al Jazeere iz Bengazija prenio je riječi pobunjeničkog glasnogovornika koji tvrdi da su "prije pola sata pobunjenici u potpunosti preuzeli nadzor nad aerodromom". Reuters zasad nije dobio neovisnu potvrdu toga podatka.

Pobunjenici se bore protiv Gadafija koji je na vlasti 41 godinu, a rat je ušao u pat poziciju jer Gadafi drži glavni grad i gotovo cijeli zapad zemlje, a pobunjenici drže Bengazi i druge gradove istoka u kojem se proizvodi nafta.

Misrata je jedini veći grad pod pobunjeničkim nadzorom na zapadu zemlje i Gadafijeve ga snage već osam tjedana napadaju, a stotine su u borbama izginule.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon u srijedu je pozvao na "hitan i provjerljiv prekid vatre" u Libiji, ali pobunjenici sa zapada Libije odbacili su tu zamisao.

"Mi Gadafiju ne vjerujemo. Ovo nije trenutak za prekid vatre jer ga on nikad ne poštuje", rekao je pobunjenički glasnogovornik Zintan Abdulrahman.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika