11.05.2011. / 18:48

Autor: Nacional.hr

Cyber Conference: Koliki utjecaj imaju novi mediji u Hrvatskoj?

Konferencija će se baviti utjecajem novih medija u Hrvatskoj, s naglaskom na internetske portale i društvene mreže. Gosti će raspravljati i pokušati razjasniti razvoj portala, njihovu važnost i ulogu, zakonsku regulaciju, preuzimanje i kopiranje tuđih sadržaja

Studenti Fakulteta političkih znanosti, u suradnji s Institutom za nove medije i e-demokraciju (InMed), u četvrtak, 19. svibnja s početkom u 11.00 sati organiziraju prvu konferenciju o novim medijima pod nazivom 1. Cyber Conference.

Konferencija će se baviti utjecajem novih medija u Hrvatskoj, s naglaskom na internetske portale i društvene mreže. Gosti će raspravljati i pokušati razjasniti razvoj portala, njihovu važnost i ulogu, zakonsku regulaciju, preuzimanje i kopiranje tuđih sadržaja. Bit će govora i o aferama poput Wikileaks, Registru branitelja, te blogovima i njihovom značaju za suvremeno društvo.

Konferencija će se također dotaknuti društvenih mreža, koje su sve aktualnije unazad nekoliko godina. Neka od pitanja kojima će se gosti baviti su: Kolika je doista jačina društvenih mreža poput Facebooka i Twittera? Naziru li se neki novi trendovi u društvenim mrežama? Što su to community manageri i zašto u Hrvatskoj njihov posao još uvijek nije u potpunosti osvanuo u praksi? U kojoj mjeri hrvatska glasila koriste društvene mreže za promociju i okupljanje svoje publike?

Osim spomenutih tema, osvrnut će se i na problem amaterizma, te pokušati odgovoriti na pitanje je li riječ o prednosti ili mani internetskog doba. Novi mediji područje su koje se svakodnevno razvija i mijenja. U medijskoj su djelatnosti donijeli mnoge pozitivne, ali i negativne promjene i trendove.

Na konferenciji će sudjelovati: Goran Šikić (Monitor.hr), Miroslav Rosandić (Bug), Nebojša Grbačić (Plan B, Jasno&Glasno), Boris Burić (Nova TV), Domagoj Bebić (FPZG) i Nenad Prelog (FPZG), a moderator je Krešimir Mišak.

Konferencija je namijenjena studentima, medijskim djelatnicima i svima zainteresiranima.

Vezane vijesti

Širenje prosvjeda s Filozofskog

Širenje prosvjeda s Filozofskog

Studenti s Filozofskog fakulteta u Zagrebu nastavljaju s blokadom studentske referade, naglašavaju kako još uvijek nemaju uvid u odredbe po kojima se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika