12.05.2011. / 13:47

Autor: Dean Sinovčić

Cannes, 2. dan: Angelina Jolie ne želi pričati o smrti Osame Bin Ladena

Pitanja novinara trebala su se odnositi samo na film „Kung Fu Panda 2" tako da kada joj je jedna novinarka postavila pitanje o tome što misli o smrti Osame bin Ladena, Angelina Jolie je odgovorila „Radije bih govorila o filmu 'Kung Fu Panda', ne o tako teškim temama"

Foto: Dean SinovčićFoto: Dean SinovčićAngelina Jolie i Brad Pitt došli su sa djecom u Cannes. On se još nije pokazao novinarima jer tek treba biti prikazan njegov novi film The Tree of Life, ona jest jer je u četvrtak zajedno s Jackom Blackom i Dustinom Hoffmanom održala konferenciju za novinare u povodu premijere dugometražnog crtanog filma „Kung Fu Panda 2“. Za one koji nisu gledali prvi dio, glavni lik je nespretna panda Po (glas posuđuje Jack Black) koji nauči kung fu uz pomoć mastera Shifua (glas Dustina Hoffmana) i uz pomoć prijatelja kao što je Tigrica (glas Angeline Jolie) svlada negativce. U drugom dijelu, osim obračuna s neprijateljima, imamo i socijalnu notu jer Po je usvojen, očuh mu je gusan koji mu sve prizna u nastavku ovog crtanog filma.

Konferencija za novinare održana je u hotelu Carlton, gdje se moglo vidjeti da je Angelina Jolie strašno mršava a Jack Black i Dustin Hoffman jako zabavni. Naravno da su se pitanja upućena Angelini Jolie odnosila na to da panda otkriva da je usvojena kao što su i njezina djeca usvojena.

Djeca se uspoređivala s pandom

„Povela sam svoju djecu na projekciju filma i njima se jako sviđa. Smijali su se cijelo vrijeme. Pitala sam se hoće li mi nakon toga postavljati teška pitanja ali morate znati da se usvojenje u našoj kući smatra 'sretnom riječi' i moja djeca su navikla na razgovore o toj temi. Nakon filma su se osjećali još ponosnije jer su se uspoređivali s pandom Po", odgovorila je Angelina Jolie.

Foto: Dean SinovčićFoto: Dean SinovčićNa pitanje jesu li djeca razlog zbog kojeg prihvaća uloge u ovom i sličnim filmovima, Angelina Jolie je odgovorila: „Svakako, kao i svatko tko ima djecu. Međutim, svi smo mi velika djeca koji se samo žele igrati". Kako u filmu panda Po želi postići unutrašnji mir kako bi savladao neprijatelje, tako je novinare zanimalo što za Angelinu Jolie predstavlja unutrašnji mir. „Oni koji imaju djecu žele se ujutro probuditi i ugledati ih zdrave jer to je najbitnije. Svi mi tražimo unutrašnji mir, to je dio ljudskog putovanja, nađemo ga, pa ga izgubimo, pa ga opet tražimo. No, najbitnije je zdravlje voljenih osoba".

Hoffman u 'zenitu slave'

Dustin Hoffman je na to dodao: „Mislim da unutrašnji mir ne postoji za vrijeme filmskog festivala u Cannesu. Ako to zanemarimo, nikada nisam imao takav unutrašnji mir kao sada, kada sam tako slavan, ispred tolikog broja kamera, sjedeći pored Angeline Jolie".

S obzirom da se panda i prijatelji obračunavaju s neprijateljima, novinari su pitali opravdavaju li nasilje u dječjim filmovima na što je Angelina Jolie rekla kako ovaj film nije previše nasilan, čak suprotno. „Moji sinovi pohađaju tečajeve borilačkih vještina, znate da dečki uvijek imaju energije, i lijepo je da se kroz borilačke vještine uče disciplini, respektu i kontroli vlastitog tijela i sve to, pogotovo dečki, ne trebaju ignorirati". Jack Black je upozorio da se glavni likovi u filmu ne služe oružjem, samo kung fuom, što znači da je to nenasilan film jer obeshrabruje one s oružjem. „Ne volim pištolje, ne posjedujem ga", dodao je Jack Black.

Ništa o Osami

Tigrica, lik kojem Angelina Jolie posuđuje glas, ju je oduševila. „Odmah sam željela dati glas tom liku iako nisam znala je li muško ili žensko. Bila sam uzbuđena kada sam shvatila da je žensko, bilo je to super kako za mene tako i za moje kćerke". Kako je u karijeri glumila opasne i fatalne žene, postavljeno je pitanje je li takav borac i u privatnom životu. „U privatnom životu ja sam majka koja mijenja pelene po cijele dane i vrlo sam mekana. Cijenim snažne žene, kako tjelesno tako i emocionalno, koje se bore za nešto. Imam osjećaj za pravdu i nepravdu i to je ono što je bitno, a ne samo biti opasna. Na moju sreću, tijekom moje karijere ženama je postalo dopušteno da glume opasne likove", odgovorila je Angelina Jolie.

Pitanja novinara trebala su se odnositi samo na film „Kung Fu Panda 2" tako da kada joj je jedna novinarka postavila pitanje o tome što misli o smrti Osame bin Ladena, Angelina Jolie je odgovorila „Radije bih govorila o filmu 'Kung Fu Panda', ne o tako teškim temama".

Vezane vijesti

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Američka glumica Angelina Jolie, veleposlanica dobre volje Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, promaknuta je za posebnu izaslanicu njegova šefa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika