13.05.2011. / 12:52

Autor: Hina , Nacional.hr

Kriminal u HAC-u: Žužul, Prskalo i Korpar izlaze iz Remetinca

Istraga je pokrenuta prije deset dana, kada su Korpar i Žužul ponovno uhićeni, a Prskalo se već nalazio u Remetincu, zbog sumnje da je Hrvatske autoceste oštetio još jednim navodno štetnim ugovorom sa Žužulovom Skladgradnjom

Slaven Žužul: Autor:
Nino StrmotiĆ/PIXSELL (arhiva)Slaven Žužul: Autor: Nino StrmotiĆ/PIXSELL (arhiva)Vlasniku i direktoru Skladgradnje Slavenu Žužulu te bivšem direktoru i članu uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Josipu Prskalu i Zlatku Korparu danas je ukinut pritvor u istrazi o navodnim nezakonitostima teškim 11,5 milijuna kuna prilikom gradnje nekoliko dionica i objekata na autocesti Rijeka-Zagreb 2006.

Žužulu, Prskalu i Korparu pritvor je ukinuo istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić nakon što je ispitano svih 15 svjedoka na koje su osumnjičenici mogli utjecati.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić kazao je da bi sva trojica iz Remetinca trebali izaći u poslijepodnevnim satima.

Istraga je pokrenuta prije deset dana, kada su Korpar i Žužul ponovno uhićeni, a Prskalo se već nalazio u Remetincu, zbog sumnje da je Hrvatske autoceste oštetio još jednim navodno štetnim ugovorom sa Žužulovom Skladgradnjom.

Žužulu je ovo treća afera - prvi put je prije dvije godine, zajedno s Prskalom i još nekim čelnicima HAC-a uhićen zbog sumnji u malverzacije oko bojenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok, a prošle godine zbog sumnji da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Brodosplita.

Prskalo je od ranije osumnjičen i da je, zajedno s Korparom, HAC oštetio u aferi Fimi media.

U posljednjoj istrazi zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo bivše čelnike Autoceste Rijeka-Zagreb sumnjiči da su u prosincu 2006. Žužulu platili 11,5 milijuna kuna više od vrijednosti izvedenih radova prilikom proširenja dijela poluautoceste u autocestu Rijeka-Zagreb. Tereti ih se da su naknadno izmijenili već ugovoreni način obračuna radova za pojedine objekte u korist Skladgradnje, znajući da će izvedeni radovi biti znatno manji od predviđenih projektnom dokumentacijom, čime je nastala razlika u korist Žužulove tvrtke koja je bila podizvođač Poslovne udruge Viadukt – Konstruktor – Strabag.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika