17.05.2011. / 07:54

Autor: Nacional.hr

Promjene u karijeri mogu uzrokovati razvod

Odvjetnica za razvode Lyenne Gold-Bikin tvrdi da na brak najviše utječe promjena u veličini prihoda koji jedan partner zarađuje i promjena u radnom rasporedu jednog od partnera

IlustracijaIlustracijaStručnjaci za veze i odvjetnici koji rade na razvodima na temelju iskustva iz prakse tvrde da promijene u karijeri jednog partnera mogu promijeniti njihovu vezu do te mjere da dođe prekida, prenosi MSN.

Velike životne promijene poput promjena u karijeri, su stresne i taj stres se često odražava na brak, tvrde stručnjaci. Riječ je o tome da se osobe koje doživljavaju promijene često te promijene boje, a i imaju osjećaj da gube kontrolu, pri čemu financijski problemi, ego i jednakost među partnerima također utječu na osobe u vezi. Primjer financijskih problema je situacija kada osoba prelazi sa boljeg posla na lošiji ili dobiva otkaz, a to se negativno odražava na vezu. Na brak ili vezu utječe i porast ega, što se obično odnosi na muškarce koji više zarađuju od žena. Problem je i nejednakost među partnerima jer često jedan partner smatra da je u braku ili vezi žrtvovao više od drugog, što se obično odnosi na žene.

Odvjetnica za razvode Lyenne Gold-Bikin tvrdi da na brak najviše utječe promjena u veličini prihoda koji jedan partner zarađuje i promjena u radnom rasporedu jednog od partnera. Kao primjer navodi kada jedan partner radi danju,a drugi noću. Često je razlog i jednostavna želja za promjenom. Promjena karijere pruža priliku za promijene u vezi. Ovo se najčešće odnosi na osobe koje su pod svjetlima javnosti, poput političara ili ostalih osoba na odgovornim funkcijama za koje se, zbog njihovog položaja, očekuje da imaju stalnog partnera ili partnericu. No, ovo se može odnositi i na "obične" ljude. Žene nakon promijene karijere često prekidaju vezu jer tvrde da "se traže", dok muškarci jednostavno žele nešto novo i kad je riječ o vezi.

Vezane vijesti

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede pretrpjeti srčani udar od onih koji ostaju vjerni, pokazalo je novo talijansko istraživanje… Više

Komentari

registracija
1/12/10

kibidabi, 17.05.11. 09:20

Glup naslov .Izvoditi zaključak iz jednog glupog primjera je nonses.


registracija
30/9/09

davor12345, 17.05.11. 09:47

Ako se nekoga voli ništa nije teško! Najlakše je pokupiti guzicu i razvesti se!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika