Objavljeno u Nacionalu br. 809, 2011-05-17

Autor: Tanja Simić

Top Stipendija: Vjetar u leđa za Le Cunffa

“Za Top stipendiju sam se natjecao od prve godine njena postojanja, kad sam i sam bio na prvoj godini faksa. Uvijek bih došao u najuži izbor, među prvih 100, ali je nisam dobio sve do 2007.", kaže Le Cunff

JEROME LE
CUNFF, nakon
što je iskoristio Top
stipendiju studirajući
kemijsko inženjerstvo
s prosječnom ocjenom
4,95, danas radi
studije utjecaja na
okoliš, programe
zaštite i poboljšanja
kakvoće zraka, planove
gospodarenja otpadom u
cijeloj HrvatskojJEROME LE CUNFF, nakon što je iskoristio Top stipendiju studirajući kemijsko inženjerstvo s prosječnom ocjenom 4,95, danas radi studije utjecaja na okoliš, programe zaštite i poboljšanja kakvoće zraka, planove gospodarenja otpadom u cijeloj HrvatskojJerome Le Cunff, 28-godišnji kemijski inženjer, Top stipendiju je dobio 2006. godine, kao student zadnje godine Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu. S prosjekom 4,95 bio je jedan od najboljih studenata generacije, a za studija je bio i dvostruki dobitnik Dekanove nagrade te je radio kao demonstrator iz više predmeta. Danas je na doktoratu iz kemijskog inženjerstva te radi u tvrtki Dvokut Ecro, koja se bavi zaštitom okoliša i održivim razvojem. U njoj je počeo raditi već u tjednu u kojem je branio diplomski rad, kao kemijski inženjer. “Sudjelujem u izradi dokumenata iz područja zaštite okoliša: radim studije utjecaja na okoliš, elaborate, programe zaštite i poboljšanja kakvoće zraka, planove gospodarenja otpadom.

Zatim sudjelujem na mjerenjima kakvoće zraka, na održavanju i postavljanju stanica za praćenje kakvoće zraka po cijeloj Hrvatskoj, a i šire u regiji. Osim toga, održavam informatičku opremu i web stranicu tvrtke. Još uvijek se usporedo bavim i poslom koji me je velikim dijelom uz stipendije financirao kroz studij: prevođenjem. Uglavnom se radi o poslovima koji se tiču francuskog i hrvatskog. Prevodim sve vrste tekstova, od turističkih do onih tehničkih, bavim se i konsekutivnim prevođenjem, a trenutačno se pripremam da postanem sudskim tumačem. Bavim se i poslovima iz IT-a, održavanjem informatičke opreme u francuskoj školi na Fratrovcu, a radio sam i na projektu uvođenja informatičkih učionica s interaktivnim pločama u njemačkoj školi na istoj adresi”, kaže Jerome Le Cunff. Rođen je u Francuskoj, ali se već kao petogodišnjak s roditeljima preselio u Hrvatsku. Osnovnu i srednju školu završio je u Crikvenici, a fakultet je upisao u Zagrebu – dijelom jer je, kaže, to želio studirati, a dijelom jer se želio osamostaliti i odseliti od roditelja. Dobivanje Top stipendije mu je, kaže, mnogo značilo. “Za Top stipendiju sam se natjecao od prve godine njena postojanja, kad sam i sam bio na prvoj godini faksa. Uvijek bih došao u najuži izbor, među prvih 100, ali je nisam dobio sve do 2007.", kaže Le Cunff koji je prvu ratu stipendije dao mlađem bratu da plati vozački ispit. Kaže da mu je Top stipendija uvelike pomogla u karijeri te mu dala određeni kredibilitet pri dobivanju posla. “Top stipendija na neki način zaokružuje i objedinjuje prosjeke ocjena i pojedinačne uspjehe za vrijeme studija u jedan pojam. Iskustvo u višegodišnjem javljanju na stipendiju, ako ništa drugo, pomoglo mi je u dobivanju drugih stipendija tijekom i nakon dodiplomskog studija. Mislim da je Top stipendija hvalevrijedan i prepoznatljiv projekt u Hrvatskoj.

TOP STUDENTI 2007.
Top studenti sa zagrebačkog
sveučilišta 2007. Ivan Domanić,
Marinko Jablan, Ivan Horvatić,
Domagoj Kresnik, Dragan Brnić,
Martina Trboglav, Andrea Tunjić,
Jerome Le Cunff, Karlo Pirić i Vančo
Balen s tadašnjom prorektoricom
Ljiljanom Pinter i pomoćnikom
ministra Krešimirom RašanomTOP STUDENTI 2007. Top studenti sa zagrebačkog sveučilišta 2007. Ivan Domanić, Marinko Jablan, Ivan Horvatić, Domagoj Kresnik, Dragan Brnić, Martina Trboglav, Andrea Tunjić, Jerome Le Cunff, Karlo Pirić i Vančo Balen s tadašnjom prorektoricom Ljiljanom Pinter i pomoćnikom ministra Krešimirom RašanomSvi su čuli za nju i od početka pa do danas to je impresivna akcija. Stipendija je dostupna svima, bez obzira na to odakle dolazili, koji faks upisali i gdje stanovali. Svatko ima priliku doći do impresivnih 4000 kuna mjesečno, što je priličan vjetar u leđa i dodatna motivacija.” Studentima poručuje da se uporno prijavljuju. “Isplati se, ako ništa drugo, radi novca i osobne satisfakcije, ali i zbog pogleda sa stolaca dobitnika prema publici na dodjeli”, zaključio je Jerome Le Cunff. Kao i prijašnjih tjedana, i u ovom broju Nacionala objavljujemo kupon za prijavu koji je nužno priložiti uz prijavnicu koju studenti mogu pronaći na web stranici www.topstipendija.net ili u referadi matičnog fakulteta. Kupone ćemo objavljivati u svakom broju tjednika Nacional sve do 24. svibnja 2011.

Vezane vijesti

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

Obavještavamo vas da ove godine nećemo biti u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu akciju „Top stipendija za top studente“. Razlozi za takvu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika