Objavljeno u Nacionalu br. 809, 2011-05-17

Autor: Marko Biočina

Poreznike zanima porijeklo imovine bračnog para Šelebaj

Hoće li Šelebaj za dio tog duga okriviti i uskoro bivšu suprugu, saznat će se uskoro

Postoji sve više naznaka da bi najavljeni razvod menadžera Vladimira Šelebaja i televizijske voditeljice Dijane Čuljak mogao rezultirati sudskim sporom, ali možda i kaznenom prijavom. Naime, kako doznaje Nacional, bivši supružnici će tijekom brakorazvodne parnice voditi i spor oko raspodjele 18 milijuna kuna, za koliko je prodana njihova palača u Gundulićevoj ulici. Iako je kuća navodno bila zajednička imovina, prema Nacionalovim informacijama bila je uknjižena samo na Dijanu Čuljak Šelebaj, tako da je i sav novac od prodaje uplaćen na njezin račun, a ona zasad ne želi svom suprugu isplatiti njegov dio.

Zbog toga je moguće da će on pokrenuti i zasebnu parnicu kojom će zahtijevati povratak tog novca, no ako ustraje u stavu da je kuća isključivo njezina, Dijana Čuljak-Šelebaj mogla bi se naći i na udaru istrage poreznih organa. Naime, ona teško svojim primanjima može opravdati vrijednost tvrtke, odnosno svojim honorarima na HTV-u nije mogla zaraditi dovoljno novca da kupi tu kuću. Inače, u kući je svojevremno bilo sjedište tvrtke Core Media, koja je u razdoblju od 2005. do 2008. zarađivala milijunske iznose.

Tako je, prema podacima nedavno objavljenim u medijima, ta producentstka kuća 2005. ostvarila ukupne prihode od 1,5 milijuna eura, sljedeće godine 1,9 milijuna eura, a 2007. i 2008. prihode veće i od 2,5 milijuna eura. Utoliko je jasno da je iz poslovanja Core Medie mogla biti financirana kupnja kuće, no nevolja za Dijanu Čuljak Šelebaj je što je vlasnik tvrtke formalno bio njezin suprug. Ona ni nije mogla sudjelovati u radu te tvrtke jer bi bila optužena za sukob interesa, s obzirom na to da je u isto vrijeme bila zaposlena na HRT-u. Utoliko je jasno da bi razvod Šelebajevih mogao rezultirati dugim i mučnim sudskim sporom, naročito s obzirom na činjenicu da je njegova tvrtka odlukom Ministarstva financija državi dužna oko 6,5 milijuna kuna. Hoće li Šelebaj za dio tog duga okriviti i uskoro bivšu suprugu, saznat će se uskoro

Vezane vijesti

Izvanredni otkaz za Dijanu Čuljak ili će Uprava HRT-a odgovarati

Izvanredni otkaz za Dijanu Čuljak ili će Uprava HRT-a odgovarati

Nakon što je u Večernjem listu objavljen intervju s Dijanom Čuljak Šelebaj, a u kojem ona priznaje sukob interesa koji direktno šteti HRT-u, Ogranak… Više

Komentari

registracija
1/12/10

kibidabi, 17.05.11. 09:18

Ispravo da ih zanima porijeklo....zašto se tako prema svim zločincima u HR ne postupa? A sličnih ...zločnaca ima na tisuće.


registracija
31/7/09

Seaman, 17.05.11. 10:14

Ako je (a mislim da jest) omogućeno blokiranje imovine bračnog partnera, rođaka, brata, strica, zeta u slučaju kriminala, ne vidim zašto je omogućeno da firme koje bi inače bile pod udarom zakona o sukobu interesa mogu biti u vlasništvu supružnika (ili brata strica zeta), pa da to onda nije sukob interesa. I budali je jasno da je to čista rupa u zakonu.


registracija
7/1/11

djani, 17.05.11. 12:46

Prije 3 godine je u jednom našem gradu kupila u pevecu 8 plazmi televizora!!!!!!!!!!!!!!!!!
pitala je za prijevoz,dali smo joj broj lokalnog prijevoznika sa kombijem,ukrcao joj je plazme i išao za njenim džipom do te famozne zgrade tj stana.
kad su stigli imao je što vidjeti,stan od oko 200-250 kvadrata,sve se miče na razne daljinske upaljače kao npr. ormari se pomiču daljinskim tj.uvlače se u zidove ,a sve to mi je izgledalo kao stan za kurve,ali bogate kurve koje su povezane sa velikim facama droge i oružja koji sve to peru kroz nekretnine i posl.prostore,a nama na TV-u jebu mater o pravdi,eto!!!!!!1


registracija
17/5/11

amfiteatar, 17.05.11. 15:20

Nije li to Šelebaj koji je zaposlio u Diokiu Dijaninog brata Matu Čuljka, te ga nakon nekoliko mjeseci "otpustio" uz otpremninu od 600 000 kn ili više?

Nije li to Dijana Čuljak koja radi na plaći HTV-a, a postoje opravdane indicije u svezi njezinih raznih financijskih malverzacija i sukoba interesa?

Osoba za koju je danas jasno, kako uživa nečiju "zaštitu".

Ovo je samo jedan od primjera "organiziranog kriminala", koji je običnog čovjeka ove zemlje doveo na prosijački štap, a kompletnu državu osudio na desetljeća dužničkog ropstva.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 18.05.11. 22:48

Ja se mogu prikljuciti samo s komentarom da sam tu istu Dijanu Culjak Selembaj vidio na moru u kupacem kostimu te sam se istog casa mora ici ispovracati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika