Objavljeno u Nacionalu br. 809, 2011-05-17

Autor: Marko Biočina

Samoupravljanje u Plinacru: Predsjednik Uprave drži sjednice sam sa sobom

Hoće li takav način odlučivanja na kraju rezultirati boljim poslovanjem kompanije, pokazat će vrijeme

Jerko Jelić BaltaJerko Jelić BaltaU državnoj plinskoj kompaniji Plinacro odnedavno postoji jednočlana Uprava, a takva promjena obrazložena je željom da se odluke donose brže i kvalitetnije. Ipak, kako to u praksi izgleda, svjedoči i činjenica da se u Plinacru i dalje redovito održava sjednica Uprave, iako ona ima samo jednog člana.

Tako, navodno, tim sjednicama prisustvuju samo šef kompanije Jerko Jelić Balta i njegova tajnica, a sve se odvija kao i nekoć kad je Uprava imala više članova, jer je takva procedura propisana aktima kompanije koji još nisu prilagođeni novonastalim okolnostima. To u praksi izgleda tako da predsjednik Uprave Jerko Jelić Balta konstatira da je kvorum postignut, jer je on sam nazočan. Zatim predsjednik Uprave predlaže točke dnevnog reda i sam glasuje za njih, pa je na kraju poprilično sigurno kako će svi prijedlozi biti prihvaćeni jednoglasno, bez nekoć učestalog preglasavanja. Hoće li takav način odlučivanja na kraju rezultirati boljim poslovanjem kompanije, pokazat će vrijeme.

Vezane vijesti

USKOK istražuje M SAN zbog Plinacroa

USKOK istražuje M SAN zbog Plinacroa

Novi broj Nacionala donosi priču o posljednjoj u nizu USKOK-ovih istraga domaćih tvrtki. Tako se istraga, koja bi trebal biti okončana u sljedećih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika