17.05.2011. / 12:36

Autor: Nacional.hr

E Ink i Epson predstavili ePaper tablet

Novi će dizajn omogućiti izradu ePaper tablet uređaja s najvećom razlučivošću dostupnom na svjetskom tržištu, uz kombinaciju E Inkovog ePaper zaslona visoke razlučivosti s Epsonovom high-speed display controller platformom

ePaperePaperTvrtke E Ink Holdings Inc i Seiko Epson Corporation (Epson) najavile su suradnju u razvoju uređaja za prikaz elektroničkog papira razlučivosti 300 dpi, s vrhunskom oštrinom teksta i slika. Novi će dizajn omogućiti izradu ePaper tablet uređaja s najvećom razlučivošću dostupnom na svjetskom tržištu, uz kombinaciju E Inkovog ePaper zaslona visoke razlučivosti s Epsonovom high-speed display controller platformom. Tako projektirani ePaper Document Reader uređaji omogućit će znatno poboljšanje čitljivosti dokumenata jednostavnosti korištenja te se očekuje da će biti dobro prihvaćeni među korisnicima u okružju poslovanja i obrazovanja, gdje je nužna obrada velikih količina podataka.

eReader uređaji su tanki, lagani, troše male količine energije i izgledaju poput pravog papira te su postali vrlo popularni među potrošačima. Potražnja je također u porastu u poslovnom i obrazovnom sektoru, tržišnim segmentima koji zahtijevaju upravo ono što pruža ePaper: brz i točan prikaz velike količine informacija. Primjena uređaja u tim tržišnim segmentima zahtijeva veću razlučivost od one koju nude današnji zasloni od 160-dpi, te oštro iscrtavanje s blagim gradacijama, prikazom projektantskih dijagrama, ilustracija, azijskih znakova i drugih preciznih i složenih sadržaja. Korisnici također zahtijevaju bržu navigaciju i sofisticirana sučelja koja omogućuju trenutan pregled ogromne količine podataka.

E Ink

Tvrtka E Ink će proizvoditi, prodavati i podržavati nove ePaper zaslone razlučivosti 300 dpi, promjera 9,68 inča (24,58 cm), s prikazom 2400 x 1650 piksela. Visoka razlučivost u prvi plan stavlja najbolje značajke ePaper medija: oštar i jasan tekst i slike na zaslonu koji ne opterećuje oči, tanko i lagano kućište te ultra-nisku potrošnju energije.

Epson

Epson će proizvoditi, prodavati i podržavati high-speed display controller platformu optimiziranu za kontroliranje E Inkovog ekrana visoke razlučivosti. Platforma je dizajnirana na osnovama Epsonovih iskustava u tehnologiji procesuiranja slika za foto pisače te omogućava vrhunsku kontrolu slike i poboljšanu upravljivost.

E Ink i Epson planiraju nastaviti suradnju te će promicati uređaje koji se zasnivaju na ePaper rješenju, za potrebe korisnika u poslovnom i obrazovnom sektoru te dalje razvijati tehnologiju, širiti bazu uređaja i pružati korisničku podršku.

Zajednički razvijen uređaj izložen je na SID sajmu koji se održava Los Angelesu od 15. do 20. svibnja 2011.

Vezane vijesti

Šest iF Product Design nagrada za Epson

Šest iF Product Design nagrada za Epson

Dizajn Epsonovih proizvoda dobio je novu potvrdu kvalitete na svečanosti dodjele nagrada iF Product Design Awards 2012 održanoj u Münchenu 10.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika