22.05.2011. / 10:04

Autor: Hina

Prosvjedi u Stuttgartu protiv presuda Gotovini i Markaču

U organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj i hrvatskih udruga u pokrajini Baden-Wuerttemberg u subotu je u Stuttgartu održan prosvjed protiv presuda Haškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na kojima se, prema procjeni stuttgartske policije, okupilo oko 200-tinjak prosvjednika a prema organizatoru oko 1000.

Foto: ArhivaFoto: Arhiva U organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj i hrvatskih udruga u pokrajini Baden-Wuerttemberg u subotu je u Stuttgartu održan prosvjed protiv presuda Haškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na kojima se, prema procjeni stuttgartske policije, okupilo oko 200-tinjak prosvjednika a prema organizatoru oko 1000.

Okupljenima su se, pored predstavnika Hrvatskog svjetskog kongresa i Hrvatske katoličke misije u Stuttgartu, obratili bivši hrvatski ministar vanjskih poslova Zvonimir Šeparović te umirovljeni general bojnik HV-a Željko Glasnović.

Kako je za Hinu priopćila policija u Stuttgartu, na skupu se okupilo manje sudionika nego što je najavljivano a tijekom prosvjeda nije došlo do izgreda.

Organizator je broj sudionika na skupu procijenio na oko 1000.

Prosvjed u Stuttgartu je, poslije Berlina i Frankfurta na Majni treći prosvjed u Njemačkoj protiv presuda ICTY-ja Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 22.05.11. 10:30

A jeba te, pet puta nas je više nego što nas inače ima! Znači, ako Rvata ima 4,5 milijuna x 5 je više od 20 milijuna ponosnih Rvata na brdovitom balkanu! Ma 'ko nas more pobidit! Samo kuhara ima pet puta više nego što inače ima! Kulika je tek unda vojska!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika